Krstajić: Nedostajalo mirnoće; Tadić: Nije bio penal

Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić, nakon poraza od Maroka sa 2:1 u prijateljskom meču, kaže da je njegovim fudbalerima nedostajalo mirnoće, posebno u završnici, ali da je zadovoljan pristupom i angažovanjem. Srbiju za tri dana očekuje i drugi test, protiv Nigerije u Londonu, pa selektor naglašava da je sada premešten fokus na taj meč.

"Nedostajalo nam je više mirnoće u igri, imali smo loših pasova samo iz razloga što smo hteli da odigramo pre nego što je to situacija zahtevala. Imali smo dosta akcija koje smo morali da završimo udarcem na gol, pogotovo u prvom poluvremenu, a onda su se dešavale kontre. Imali smo i prekide, dobre situacije koje nismo iskoristili", rekao je Krstajić, a preneo FSS.

Srbiju za tri dana očekuje i drugi test, protiv Nigerije u Londonu, pa selektor naglašava da je sada fokus premešten na taj meč.

"Sada nam ostaje da sve dobro izanaliziramo, oporavimo se i okrenemo Nigeriji. Čestitao bih momcima na fer i korektnom ponašanju, angažovanosti. Čeka nas Nigerija, a ova utakmica nam je pokazala šta i kako ubuduće".

Fudbaler Sautemptona Dušan Tadić, strelac pogotka na jučerašnjem meču, smatra da Srbija nije zaslužila da izgubi od afričke selekcije.

"Bez veze smo primili golove, a penal nije postojao. I drugi gol... Imali smo neke situacije koje smo morali bolje da rešimo kada smo im oduzeli loptu na njihovoj polovini. Uigravamo se za ono što nas čeka u Rusiji, drugačiji je sistem", kaže Tadić i dodaje da mu je drago zbog 50. nastupa za državni tim, ali da ostaje žal zbog poraza.

Asistent i jedan od najboljih pojedinaca duela u Torinu Adem Ljajić složio se sa Tadićem da je Maroko kaznio greške "orlova".

"Bila je tvrda utakmica, igrali smo dobro, a oni su iz dve šanse dali dva gola na naše greške, iz kontri. Imali smo nekoliko prilika, ali sada ne treba tugovati, već glavu gore, ovo su prijateljske utakmice. Okrećemo se Nigeriji kako bismo to odigrali najbolje što možemo", zaključio je Ljajić.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво