Zagrevanje za Mundijal, Srbija protiv Maroka

Fudbalska reprezentacija Srbije igra prijateljsku utakmicu protiv Maroka. Meč se igra u Torinu, a direktan prenos je na našem Prvom programu od 20.20.

Vreme je da "orlovi" pokažu koliko visoko mogu da lete. Srbija je pred Mundijal promenila selektora, promenila kapitena i sada je vreme za finalne pripreme pred Rusiju.

Prva pripremna utakmica igra se u Torinu, druga sa Nigerijom četiri dana kasnije, a selektoru Mladenu Krstajiću je ovo odlična prilika da pruži šansu mnogim igračima.

"Ove mečeve ću iskoristiti da probam što više igrača i vidim koliko mogu da pomognu na određenim mestima u ekipi", rekao je selektor Mladen Krstajić.

Krstajić ne može da računa na povređene Sergeja Milinkovića-Savića i Vujadina Savića, dok su svi ostali spremni za Marokance, a potom i za meč sa Nigerijom u Londonu.

"Idemo da pobedimo, ostvarimo dobar rezultat i napravimo lepu uvertiru za ono što nas kasnije očekuje. Ko će igrati i biti starter, pitanje je za selektora, a na nama igračima je da budemo spremni", rekao je Aleksandar Prijović, napadač grčkog PAOK-a, strelac gola protiv Gruzije kojim je Srbija izborila plasman u Rusiju.

Na raspolaganju selektoru biće i mladi defanzivac Verdera Miloš Veljković, koji može da se pohvali zaista dobrom formom u poslednje vreme.

"Bio sam povređen, oporavio sam se, trenirao, tako da sam spreman. Svaki igrač želi da igra, ali odluka je samo na selektoru. Nadamo se dobrom rezultatu u oba meča", poručio je Veljković.

Protivnik Srbije u Torinu je Maroko, takođe učesnik Svetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji. Ova afrička reprezentacija je neporažena na prethodnih 13 mečeva.

"Maroko i Nigerija su reprezentacije koje učestvuju na Mundijalu, rezultat nije u prvom planu već ono što nas čeka. Naredne dve prijateljske su pun pogodak", rekao je Luka Milivojević.

Fudbaler Liverpula na pozajmici u Kardifu Marko Grujić rekao je da će utakmice protiv Maroka i Nigerije najviše poslužiti mladim igračima za što bolje uigravanje sa ostatkom ekipe.

"Za nas mlade su ove dve utakmice prilika za što bolju pripremu jer ima još vremena da se nametnemo selektoru. Nezahvalno je reći da rezultat nije bitan u ovim mečevima, ali sigurno da nije u prvom planu", rekao je Grujić.

Prema rečima fudbalera Benfike Andrije Živkovića, on i njegovi saigrači trebalo bi da postepeno idu ka uigravanju, ali i lepom utisku u naredne dve utakmice.

"Idemo stepenik po stepenik kako bismo se uigrali što bolje i ostavili lep utisak protiv Maroka i Nigerije. Gledali smo protivnike, spremamo se u skladu sa vremenskim uslovima, gledamo sebe i idemo na pobedu", rekao je Živković.

Utakmica u Torinu igra se od 20.30, a direktan prenos je na našem Prvom programu od 20.20.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво