Maradona: Mesi ne mora ništa da dokazuje

Veliki broj ljudi, naročito u Argentini, očekuje čuda na predstojećem Svetskom prvenstvu od Lea Mesija, čoveka koji je i sam kriv zbog visokih očekivanja sunarodnika i fudbalskog sveta. A kapiten "gaučosa" je dobio dragocen savet od nekoga ko je osvojio Svetsko prvenstvo i čoveka kojeg isti ti Argentinci smatraju najvećim - Dijega Maradone.

Mesi je, bez dileme, jedan od najboljih fudbalera u istoriji. Međutim, mnogi smatraju da bi morao da osvoji nešto značajno i veliko sa reprezentacijom Argentine kako bi bio i najbolji.

Sa Barselonom je osvojio sve što se osvojiti moglo. Ali, u dresu sa državnim grbom, trofeji mu godinama izmiču.

Na prošlom Mundijalu u Brazilu Argentina je izgubila u finalu od Nemačke, a na kontinentalnom nivou - Mesi je tri puta gubio u finalima.

Pritisak je sve veći pred Svetsko prvenstvo u Rusiji, jer mu je ovo možda poslednja prilika da osvoji titulu svetskog šampiona. A upravo taj pritisak pokušava da skine sa njegovih leđa verovatno najveći fudbaler u istoriji - Dijego Maradona.

"Rekao bih mu da se opusti i da uživa u fudbalu. Mora da zaboravi na kritike, na pitanja - da li može da osvoji Svetsko prvenstvo, titulu u Španiji ili Kup... Nikome ne mora da se dokazuje. Samo treba da uživa u fudbalu", poručio je Maradona nakon prijateljskog meča u Bazelu, gde su nastupile mnoge svetske zvezde. 

Otkako je zakoračio na fudbalsku scenu i osvojio je jednim potezom leve noge, Mesija upoređuju sa Maradonom. I dalje se vode ozbiljne diskusije na temu ko je bolji od njih dvojice. 

"Levonog je, kao i ja... Voli igru. Ja imam 57 godina i pogledajte me posle partije fudbala - mrtav sam! Ali, i dalje želim da igram. U tom smislu mislim da smo isti", rekao je "El Pibe".

Čitava Argentina veruje da Mesi konačno može odvesti "gaučose" do trofeja namenjenom najboljoj ekipi na planeti. U grupnoj fazi, četa Horhea Sampaolija igraće protiv Islanda, Hrvatske i Nigerije.

"Ne poznajem Sampaolija i ne poznajem njegove ideje. Ali znam mnoge igrače i siguran sam da će dati sve što imaju. Verujem da imaju šansu da osvoje Mundijal. Ali ne biram Argentinu za favorita. Jer favorit nikada ne trijumfuje", rekao je Maradona.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи