Ronaldo objasnio zbog čega je nosio "najgoru frizuru svih vremena"

Dve stvari su obeležile Svetsko prvenstvo 2002. godine – spektakularne partije Ronaldinja, Rivalda i, pre svih, Ronalda, koji su nosili Brazil, koji se jedva doteturao na šampionat na Dalekom istoku, do titule prvaka sveta. A tu je bila i spektakularno neobična frizura „prvog Ronalda“, koja je konačno, nakon 16 godina, dobila obrazloženje...

Legendarni brazilski fudbaler (ili, uopšte, samo legendarni fudbaler) Ronaldo otkrio je da je frizura bila strategija kako bi se medijima skrenula pažnja sa njegove povrede.

O Fenomeno je odigrao sjajan turnir, igrajući kao najistureniji fudbaler u hibridnoj 3-4-2-1/3-4-1-2 formacija Luisa Felipea Skolarija.

U finalu, u kome je Brazil savladao Nemačku, on je postigao oba gola. Ronaldova frizura je bila nešto o čemu se govorilo tokom čitavog trajanja turnira u Japanu i Južnoj Koreji, a sada konačno znamo čime je ona motivisana.

„Imao sam problema sa nogom i svi su pričali o tome“, priseća se Ronaldo, koji je, četiri godine ranije, zbog misterioznih zdravstvenih problema, jedva odigrao finale Mundijala u Francuskoj (tada je domaćin slavio pobedu).

„Odlučio sam da se ošišam, odnosno da obrijem glavu, ali da ostavim parče kose blizu čela. Došao sam na trening i svi su obratili pažnju na moju lošu frizuru. Svi su pričali o tome i zaboravili su na povredu. Tako sam mogao da budem smireniji i opušteniji, fokusiraniji na ono što moram da uradim na terenu“, kazao je Ronaldo i dodao da nije ponosan na frizuru, ali da je to bio sjajan način da se „promeni tema razgovora“.

Ko zna, imajući u vidu da i sam ima problema sa povredom, a da mu blagi egzibicionizam i sklonost ka eksperimentisanju ne manjkaju, možda se i Nejmar odluči na nešto slično uoči Mundijala u Rusiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара