Zahovič izvređao novinara, pokrenut disciplinski postupak

Zlatko Zahovič je posle poraza Maribora od Krška (2:0) izvređao novinara, a način na koji je to uradio zaprepastio je javnost u Sloveniji. Fudbalski savez Slovenije je pokrenuo disciplinski postupak.

Na konferenciji za novinare posle svakog pitanja Zahovič je bivao sve nervozniji. Bio je besan zbog male posete na stadionu (oko 1.500 gledalaca), a sav bes iskalio je na novinaru Dejanu Mitroviću, koji je postavio pitanje vezano za broj gledalaca.

„Ti samo hoćeš da provociraš. Čekaj malo, sine. Koliko ti je godina? Nedavno si imao porodičnu tragediju, mislio sam da će ona da te nauči nečemu, ali ja bih rekao da nije", rekao je Zahovič.

Novinaru je nedavno preminuo otac. Novinarska udruženja i cela javnost u sloveniji suburno reagovali. Fudbalski klub Maribor se saopštenjem ogradio od incidenta. Međutim, sam Zahovič nije želeo da se izvini.

"Nemam razloga da se izvinjavam. Bude li to potrebno, izviniću se, ali sad to nije slučaj. Reči koje sam mu izgovorio nisu uvrede. Štitio sam svoju porodicu, Maribor, koje volim", izjavio je Zahovič.

"Mislim da sam postavio normalno pitanje, a tragedija koja mi se dogodila me teško pogodila, pa mi je sve to bilo prilično bolno", prokomentarisao je Mitrović.

Fudbalski savez Slovenije je pokrenuo disciplinski postupak protiv Zlatka Zahoviča zbog nesportskog i nemoralnog ponašanja i uvreda. Za ove prekršaje važi princip nulte tolerancije. U skladu sa svojim ovlašćenjima disciplinski sudija saveza će doneti odluku.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво