Zvezda iz drugog pokušaja osvojila Šabac

Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su u onome u čemu nisu u sredu, u četvrtfinalu Kupa Srbije, i slavili su u Šapcu u meču sa ekipom Mačve (2:0). Golove za crveno-bele postigli su Adžić iz slobodnog udarca i Ben.

Ovlaš pogled na teren stadiona šabačke Mačve, uz makar bazično poznavanje modela igre tima trenera Dragana Aničića, bio je dovoljan da se zna kakav je meč očekivao navijače koji su potpuno ispunili tribine. Tvrdo u svim fazama igre, dosta direktno (govoriti o kontrolisanom posedu i dominaciji pasa u ovim uslovima je besmisleno), sa što više udaraca ka golu, ne neophodno iz kvalitetnih pozicija.

Baš tako je i bilo. Crvena zvezda je napadala, Mačva je veoma rado to i dopustila i potom pokušavala iz kontranapada i brzog napada da ugrozi gol Borjana. Upravo je iz takve jedne situacije Gavrić, naravno nekadašnji fudbaler beogradskog tima, izašao sam ispred Le Taleka (Borjana je već zaobišao), ali nije uspeo da postigne gol.

To je bilo doslovce sve što je domaćin uspeo da napravi na polovini rivala, pošto je ekipa Vladana Milojevića bila ta koja je bila mnogo motivisanija da stigne do gola. Ogroman broj žutih kartona pokazuje, osim možda ne preterano prilagođenog kriterijuma dodeljivanja opomena sudije Pipera, sam karakter i srž meča, u kojem je favoritu, prirodno, bilo mnogo teže da implementira ono isplanirano uoči meča.

Međutim, u drugom poluvremenu, Luka Adžić šutira iz slobodnog udarca u ugao u kojem je stajao Puletić i donosi zasluženu prednost svom timu. Pogodak Bena, koji je usledio u trenucima razuđenosti odbrane Mačve koja je kako-tako pokušala da postigne pogodak, samo je potvrdio ono već poznato, a to je da će lider Superlige odneti tri boda sa teškog gostovanja.

U narednom kolu, 31. marta, Crvena zvezda gostuje u Lučanima ekipi Mladosti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво