Atletiko protutnjao kroz Moskvu, Lacio slavio u Kijevu

Madridski Atletiko prvi je četvrtfinalista Lige Evrope, nakon što je pobedio u Moskvi domaću Lokomotivu sa 5:1. Prvi prvi meč u Madridu "jorgandžije" su rešile takođe u svoju korist – 3:0. Plasman u četvrtfinale izborili su i Lacio, Olimpik Marsej, CSKA, Sporting, Lajpcig, Arsenal i Salcburg. Žreb za četvrtfinale održaće se u petak od 13 sati u Nionu.

Iako je u Moskvu stigao sa tri gola prednosti, Atletiko nije kalkulisao protiv Lokomotive. Epilog, pet golova u mreži domaćina.

Strelci za Atletiko bili su Korea u 16, Nigez u 47, Tores u 65. i 70, i Grizman u 85. minutu. Jedini pogodak za domaću ekipu postigao je Poljak Maćej Ribus u 20. minutu.

Lacio je u Kijevu uspeo da se izvuče iz neprijatne situacije sa kojom je došao na revanš sa Dinamom i remija 2:2 u prvom meču.

Rimski klub je slavio 2:0, golovima Lukasa Leive i Stefana de Fraja.

Olimpik Marsej je pokazao da je bolji od Atletik Bilbaa, drugom pobedom u međusobnom duelu. Francuzi su vodili 2:0, Injaki Vilijams smanjio, da bi dva minuta kasnije Aduriz dobio crveni karton i ugasio posljednju nadu.

Plasman u četvrtfinale izborio je i Lajpcig, remijem protiv Zenita u Sankt Petersburgu.

Salcburg je lagano sačuvao prednost iz Nemačke i remijem sa Borusijom Dortmund 0:0 stigao do najvećeg uspeha od 1994. godine.

Fudbaleri CSKA iz Moskve plasirali su se u četvrtfinale Lige Evrope, pošto su u revanš meču osmine finala savladali Lion u Francuskoj 3:2 (1:0).

Ruski tim, koji je u prethodnoj rundi eliminisao Crvenu zvezdu, prošao je dalje zahvaljujući golu u gostima jer je pre sedam dana u Moskvi bilo 1:0 za Lion.

Istovremeno, Plzenj, koji je u šesnaestini finala bio bolji od Partizana, završio je takmičenje, tek posle produžetaka u dvomeču sa Sportingom iz Lisabona. Česi su nadoknadili 2:0 u regularnih 90 minuta, ali Portugalci su ipak dali gol u produžetku i prošli dalje.

Rezultati osmine finala:

Lokomotiva - Atletiko Madrid 1:5 (Ribus 20 - Korea 16, Saul 47, Tores 65. penal, 70, Grizman 85). Prvi meč 3:0.

Atletik Bilbao - Marselj 1:2 (Vilijams 74 - Pajet 38. penal, Okampos 52). Prvi meč 1:3.

Dinamo - Lacio 0:2 (Leiva 23, De Fraj 83). Prvi meč 2:2.

Plzenj - Sporting 2:1 (Bakos 6, 64 - Batalja 107). Prvi meč 0:2.

Zenit - Lajpcig 1:1 (Druisi 45+1 - Ogastin 22). Prvi meč 1:2.

Arsenal - Milan 3:1 (Velbek 39. penal, 86, Džaka 71 - Čalhanoglu 35). Prvi meč 2:0.

Lion - CSKA Moskva 2:3 (Korne 58, Dijaz 71 - Golovin 39, Musa 60, Vernblum 65). Prvi meč 1:0.

Salcburg - Dortmund 0:0. Prvi meč 2:1.

Žreb za četvrtfinale održaće se u petak od 13 sati u Nionu.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи