Izvinjenje zbog pištolja, udruženje prvoligaša traži nastavak takmičenja

Dva dana nakon nemilih scena u Solunu, predsednik PAOK-a Ivan Savidis izvinjava se zbog incidenata na meču PAOK – AEK. Vlada je suspendovala prvenstvo, a udruženje prvoligaša ističe da je suspenzija utakmica „ozbiljna opasnost“ za klubove i zahteva što hitniji nastavak takmičenja.

Grčka liga se suprotstavila suspenziji svih superligaških utakmica, rekavši da je ovime ugroženo samo postojanje klubova. Fudbalsko prvenstvo Grčke obustavljeno je na neodređeno vreme, posle izliva nasilja tokom meča između PAOK-a i AEK-a, koji je prekinut kada su navijači solunskog tima, zajedno sa predsednikom kluba Ivanom Savidisom, upali na teren posle poništenog gola Fernanda Varele.

"Suspenzija ne donosi ništa", rekao je predsednik Superlige Jorgos Stratos novinarima nakon sastanka sa ministrom za kulturu i sport Georgiosom Vasilijadisom.

"To stvara ozbiljnu opasnost i mi se možda udaljavamo od naših ciljeva. Suspenzija ne koristi bilo kome ili bilo čemu i poništava sve što je pozitivno učinjeno. Suspenzija ugrožava ceo fudbal i izaziva finansijske posledice", dodao je Stratos.

Stratos je rekao da je tražio "najbrže moguće nastavak" utakmica, ali datum još nije odlučen.

Grčki fudbal je već godinama pogođen nasiljem na terenu i van njega i vlasti su više puta obećavale da će očistiti taj sport.

Međutim, poseta utakmicama konstantno opada, a ove sezone samo četiri kluba od 16 ​​najboljih ekipa su zabeležila prosečnu posetu veću od 5.000 gledalaca po utakmici.

PAOK-ov predsednik Savidis, bivši pripadnik Ruske dume, u pratnji telohranitelja dva puta je besno išao po terenu u Solunu, drugi put je primećeno da ima pištolj u futroli za pojasom. Nije potezao oružje.

PAOK je kasnije dobio pobedu od 1:0 nakon što je sudija promenio svoju odluku dva sata posle utakmice i priznao gol, dok policija želi da privede Savidisa zbog neovlašćenog ulaska na fudbalski teren.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво