Lionel Mesi odveo Barselonu u četvrtfinale Lige šampiona

Ernesto Valverde i Antonio Konte su impresivni treneri, sjajni taktičari, ali ovo nije bio meč za taktiku. Kada Lionel Mesi igra kako ume – a to radi sa nemilosrdnom učestalošću – svaka priprema, svaki model igre, postaje iluzoran. Dva frapantno slična gola Argentinca, uz jednu predivnu asistenciju, doneli su Barseloni četvrtfinale Lige šampiona i status možda i prvog favorita da elitno takmičenje i osvoji.

Ponekad je izveštaj suvišan. Ili je moguće sažeti ga i dve reči, ime i prezime. Lionel Mesi. To je sve što treba da znate o utakmici koju su u osmini finala odigrali Barselona i Čelsi.

Lionel Mesi do ovog dvomeča nije postigao gol Čelsiju. Dva tima su igrala 12 puta do tada (sada je taj broj stigao na 14, što ovaj rivalitet čini trećim najčešćim u evropskom fudbalu – Bajern Minhen i Real Madrid, odnosno Barselona i Milan su igrali češće). Argentinac je postigao gol u prvom meču, a sada je to uradio dva puta.

Prvo je postigao najbrži gol u svojoj karijeri, nakon dva minuta i osam sekundi. Potom je napravio blagu golgetersku pauzu, što je iskoristio da napravi spektakularnu asistenciju za Usmana Dembelea, iz ko zna kog razloga osporavanog u poslednje vreme. Ovo je deveta asistencija u sezoni za Mesija, po čemu mu, naravno, nema ravnog u Evropi ove sezone.

Krug je kompletiran u drugom poluvremenu, kada je Mesi postigao 100. gol u Ligi šampiona, u 123 odigrane utakmice. Još samo jedan fudbaler je stigao do trocifrenog broja golova u najvažnijem klupskom taikmičenju (čik pogodite koji), ali je njemu bilo potrebno 14 utakmica više da to uradi. Idemo dalje, pa možemo da kažemo da je Mesiju za ovaj broj golova bilo potrebno 1.758 minuta manje na terenu nego Kristijanu Ronaldu, 266 manje udaraca na gol.

Istina je da je Čelsi, iako ubedljivo savladan, odigrao relativno kvalitetan meč. Dva puta je ekipa Antonija Kontea pogodila stativu, što je šesti put da su ove sezone pogodili konstrukciju gola u Ligi šampiona (po čemu su, uz Liverpul, prvi).

Blaugrana nastavlja svoj put ka novom trofeju u Ligi šampiona (što, naravno, ne znači da im je put ka novoj "orehoni" otvoren), dok Čelsiju preostaje borba da i naredne sezone igra Ligu šampiona, jer im trenutna pozicija na tabeli Premijer lige to ne obezbeđuje.

Barselona će igrati u svom 11. uzastopnom četvrtfinalu Lige šampiona, a tamo će je, na žrebu u petak, čekati još i Real Madrid, Sevilja, Mančester Siti, Liverpul, Juventus, Bajern Minhen i Roma. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво