Sevilja osvojila "Old Traford", Džeko odveo Romu u četvrtfinale

Fudbaleri španske Sevilje šokirali su Mančester junajted na "Old Trafordu" i pobedom od 2:1 obezbedili plasman među najboljih osam ekipa Lige šampiona, a isti uspeh ostvarila je i Roma, koja je golom Džeka u revanšu u Rimu nadoknadila minus protiv Šahtjora – 1:0.

Iako su slovili za favorita, "crveni đavoli" su protiv gostiju iz Sevilje bili veoma jalovi i bezidejni, i pored predonsti u posedu lopte u većem delu meča.

Međutim, u onome što je bitnije i što se broji, ekipa Vićenca Montele bila je uspešnija od izabranika ćudljivog Žozea Morinja i sa dva gola napravila najveće iznenađenje ove faze elitnog takmičenja.

Junak pobede španskog tima bio je Ben Jeder, koji je sa dva gola u 74. i 78. minutu utišao publiku na "teatru snova", a sve što je engleski tim uspeo da uradi bio je efektan gol Lukakua sedam minuta pre kraja - 1:2.

U drugom meču večeri, Roma je najviše zahvaljujući bosansko-hercegovačkom napadaču Edinu Džeku uspela da nadoknadi minus iz prvog meča (1:2) i da ostvari pobedu koja znači plasman među osam najboljih u Evropi - 1:0.

"Dijamant" je jedini gol postigao u 52. minutu meča, da bi kasnije iznudio i crveni karton Ordetsa i brojčanu prednost za svoji tim.

I pored toga, ukrajinska ekipa se nije predala, veće ofanzivom u samom finišu ozbiljno pretila da spreči veliko slavlje u "večnom gradu". Ali, nije uspela.

Dodajmo da su srpski reprzentativci Aleksandar Kolarov i Nemanja Matić odigrali svih devedeset minuta za svoje timove. 

Tok mečeva:

22.35 - Kraj mečeva - Roma je minimalnim rezultatom savladala Šahtjor (1:0), dok je Sevilja kao gost savladala i izbacila Mančester junajted sa 2:1. 

22.25 - GOOOOL, Lukaku smanjuje na 2:1. Ima li vremena za veliki preokret Junajteda?

22.21 - Crveni karton u Rimu za defanzivca Šahtjora Ivana Ordetsa, koji je kao poslednji igrač odbrane sprečio Džeka da dođe u situaciju "1 na 1". 

22.20 - GOOOOL, Sevilja duplira predonst u Mančesteru i širom otvara vrata četvrtfinala! Strelac ponovo Ben Jeder u 78. minutu! 

22.15 – GOOOL! Sevilja od 74. minuta vodi sa 1:0. Sarabija je poslao loptu između defanzivaca Junajteda ka Ben Jederu, koji veoma snažnim i preciznim udarcem dovodi goste u vođstvo.

21.53 – GOOOL! Džeko dovodi Romu u vođstvo u 53. minutu. Strotman je poslao dobru loptu koja je prevarila defanzivce Šahtjora u pravljenju ofsajd zamke, stigla do Džeka koji je bio pribran i uspeo da savlada Pjatova.

21.48 – Nastavljeni su mečevi.

21.33 - Poluvremena na mečevima u Italiji i Engleskoj, bez golova - 0:0. 

21.13 - Na "Old Trafordu" inicijativu ima Junajted, ali bez većih uzbuđenja. Sevilja je takođe imala nekoliko pokušaja, uglavnom iz prekida. 

21.09 - Dobar prodor Kolarova po levoj strani, upućen dobar i oštar centaršut ali je Pjatov bio na mestu i odbio loptu. Za sada izjednačen duel na "Olimpiku", uz nešto veći posed lopte za domaći sastav. 

20.45 – Počele su utakmice u Mančesteru i Rimu. 

19.30 – Poznati su sastavi ekipa večerašnjih mečeva:

Lingard i Felaini dobili su prednost u odnosu na Matu i Pogbu u sastavu Junajteda:

Roma sa tri igrača u napadu protiv kompletnog Šahtjora:

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се