Napredak ponovo u finišu "oteo" Zvezdi bodove

Kruševački Napredak, predvođen trenerom Miloradom Kosanovićem, naprosto zna da igra sa "večitima". Tim koji je jedini ove sezone savladao i Partizan i Crvenu zvezdu stigao je do boda u Beogradu, praktično na veoma sličan način kao i u prvom delu sezone – u samom finišu susreta. Eskić je bio strelac za goste, Krstičić je doveo domaćina u vođstvo.

Crvena zvezda ni iz popravnog nije uspela da savlada Napredak iz Kruševca, čiji navijači, sada i veoma decidirano, mogu da tvrde da je njihov tim možda i najsposobniji da se nosi sa dva najbolja srpska tima.

Milorad Kosanović, trener Kruševljana, pobeđivao je Crvenu zvezdu sa Novim Pazarom (time praktično doneo titulu Partizanu), čačanskim Borcem (postigli pet golova na stadionu "Rajko Mitić", izbacili crveno-bele iz Kupa Srbije), onda i sa Napretkom. Ovoga puta stigao je do boda, ali, kada se pogleda kontekst i tok samog duela, reći da je i taj bod podvig volje fudbalera Napretka ne bi bilo preterano.

Zvezda je napadala tokom većeg dela susreta, a posebno je impresivna bila neposredno nakon što je izgubila loptu, dakle u fazi kontrapresinga. Ekipa Vladana Milojevića je odmah po gubitku poseda, zahvaljujući sjajnoj strukturi u igri sa loptom i naglašenom agresivnošću, veoma brzo stizala do prilike za novi napad.

Međutim, ovi ciklusi i etape kontinuiranih i napada u ofanzivnoj tranziciji nisu doneli izglednije prilike, a time ni golove. Ali gol jeste došao, nakon prekida...

Crvena zvezda je izvela 11. korner na meču, druga lopta (prva odbijena lopta posle incijalnog centaršuta) je stigla do Nenada Krstičića, koji je oštrim, a još važnije i preciznim udarcem, savladao golmana gostiju.

Napredak je potom izašao visoko, pokušao je da poremeti prvu fazu poseda Crvene zvezde, ali i da se što duže zadrži na njenoj polovini u trenucima napada. Naposletku to je i donelo željeni rezultat, pošto je Eskić postigao gol u nadoknadi vremena.

Crvena zvezda u narednom kolu igra sa ekipom Mačve u Šapcu.

 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво