Partizan: Đukić i igrači imaju poverenje Uprave

Fudbalski klub Partizan izdao je saopštenje u kome je pozvao javnost da prestane da se bavi spekulacijama oko statusa trenera Miroslava Đukića jer ima puno poverenje uprave da nastavi posao, kao i igrači. Na drugoj starni, trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić izjavio je na konferenciji za novinare da ne vidi razlog za podnošenje ostavke uprkos zaostatku od 14 bodova za Crvenom zvezdom u domaćem prvenstvu. Fudbaleri Partizana u sredu od 15.30 dočekuju Rad.

"Trenutna rezultatska kriza nije i ne može predstavljati snažniji utisak od činjenice da Uprava kluba ima poverenje u sadašnjeg trenera i igrače. To je isti onaj trener koji je sa Partizanom uspeo da izbori prvi plasman u eliminacionu fazu Lige Evrope posle 12 godina, to su većinom isti igrači koji su nosioci duple krune i aktuelni šampioni države", piše na sajtu kluba.

Dalje se navodi da su "različiti medijski pokušaji kratkonaslovnih nosilaca provereno neistinih vesti, licemerna vajkanja kvazikandidata za mesto trenera Partizana, pravno neuka tumačenja odredbi zakonskih i statutarnih propisa, a sve u cilju da se FK Partizan degradira".

"Kako Svift reče, zavist i kritika su porez koji uspešan čovek plaća javnosti. FK Partizan drži da je mudrost posmatrati širu sliku, planirati nekoliko koraka unapred i biti odvažan da se i pod pritiscima zadrži poverenje i jedinstvo".

Iz Humske poručuju da će u narednom periodu, umesto što se oduzima, moći da sabiraju dostojne ljude i važne bodove.

"U tom nastojanju, želimo da, poklonivši veru ovom treneru i ovom timu, budemo u potpunosti konkurentni u svim takmičenjima u kojima Partizan nastupa, nastavimo da stvaramo evropski jak klub kojem će uspesi na domaćoj i evropskoj sceni uvek biti svakodnevica", zaključuju iz Partizana.

Partizan se nalazi u seriji loših rezultata, nije pobedio na poslednje dve utakmice u prvenstvu, ali trener crno-belih želi da nastavi sa radom u klubu.

"Nijednog momenta nisam imao razgovor na temu ostavke. Nemam nijednog igrača koji je nezadovoljan, nesrećan i nedsciplinovan. Ne uspevamo da pobedimo, ne uspevamo da damo gol, ali ne vidim razlog da dam ostavku, jer sebe vidim sposobnim da zajedno sa ekipom izađem iz problema. Ponekad u fudbalu stvari ne zavise samo od vas. Niko mi nije tražio ostavku niti je neko razgovarao na tu temu", izjavio je Đukić na konferenciji za novinare uoči utakmice protiv Rada.

Trener Partizana je demantovao pisanje medija da u ugovoru sa crno-belima postoji klauzula po kojoj je klub dužan da mu isplati 600.000 evra ukoliko mu uruči otkaz i rekao da su svi u Humskoj tužni zbog poraza od Radnničkog, ali da će pokušati da povrate izgubljeno samopouzdanje protiv Rada na domaćem terenu.

"Svi smo tužni što smo izgubili utakmicu, ali treba da prevaziđemo situaciju i da se okrenemo sledećoj utakmici a to je Rad i da vratimo samopouzdanje. Nema druge medicine, samo pobede, samo to može da nas vrati na pravi kolosek", izjavio je Đukić. 

Fudbaleri Partizana posle 25. kola Superlige imaju 14 bodova zaostatka za Crvenom zvezdom, a u sredu od 15.30 dočekuju Rad.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво