Juventus slavio na Vembliju, Bazel se propisno oprostio

Totenhem – Juventus 1:2. Znate li koja je razlika između dobre ekipe i one koja to nije? Dobra ekipa ne mora da igra dobro da bi pobedila... Evo, kao primer, uzmite Juventus... U drugom meču večeri, "meču bez posledica" kako su ga nazvali engleski mediji, Mančester Siti je poražen od Bazela rezultatom 2:1.

Počelo je preokretom, tako se i okončalo. Juventus je imao prednost u prvom meču, potom ju je proćerdao. Totenhem je u Londonu u revanš meču osmine finala Lige šampiona bio bolji protivnik više od 60 minuta utakmice, imao je sada on prednost, ali ju je proćerdao. Zato i neće igrati u četvrtfinalu kontinentalnog takmičenja.

Od svih timova iz pet najjačih liga Evrope, Juventus (20) i Totenhem Hotspur (17) su imali najduži niz nepobedivosti.

Izbrišite engleski tim sa liste, koji je igrao veoma kvalitetan meč - dok naprosto nije stao. Samo su Barselona (23), minhenski Bajern (15) i Real Madrid (11) pobedili u više mečeva Lige šampiona od Juventusa (devet). Naprosto, Stara dama ume da igra protiv timova iz sadašnje Premijer lige, čak i protiv onih koji igraju veoma kvalitetan fudbal. Većinu vremena, to jest...

Totenhem, sa svojom 4-2-3-1 presing strukturom, sa blagom asimetrijom pripremljenom sa namerom da se napad Italijana usmeti na levi bok, gde je igrao nesigurni Sandro, funkcionisao je savršeno. Dvocifren broj šuteva, do kojih je dolazilo po pravilu posle brzog napada ili kontranapada, dakle iz smisleno prouzrokovanog momenta tranzicije, prethodio je golu Sona. Korejac je sa 22 gola (14 pogodaka i osam asistencija) na 23 meča na Vembliju daleko najraspoloženiji fudbaler ovog tima na najvećeg stadionu Engleske.

Juventus je tek onda uzvratio, kada je pokušao Pjanić.

U nastavku, umesto da dozvoli da u tkivu ekipe zavlada nervoza, Masimilijano Alegri je povukao prvi potez. Odmah zatim i drugi. Matuidi i Benatija su napustili teren, pored aut linija su stali Lihtštajner i Asamoa. Kedira je sada učestvovao više u prve dve faze poseda i stabilnost se polako vraćala u igru italijanskog šampiona.

Iz toga je, praktično iznenada, stigao gol. Dva minuta i 49 sekundi kasnije, stigao je i drugi. Prvo je Iguain bio strelac, odmah zatim i Dibala.

Juventus nastavlja dalje u Ligi šampiona, Totenhemu ostaje uteha (ako to, zapravo, i jeste uteha) da je ove sezone odigrao neke spektakularne mečeve u Ligi šampiona. Ili, a ovde je i problem kao što smo videli, velike delove mečeva...

Loše veče za timove u Premijer ligi, koji su do večeras u ovoj sezoni izgubili samo tri od 36 mečeva u Ligi šampiona, upotpunio je Mančester Siti. Istina, ekipa Pepa Gvardiole je svoj prolazak obezbedila već u prvom meču, u Šajcarskoj, kada je pobedila sa 4:0, ali niko, a ponajmanje Katalonac, voli da gubi. Posebno kada se sve sagleda u svetlu želje Mančester Sitija da se profiliše kao veliki evropski klub, ravan onima koje smatramo samom elitom.

Gabrijel Žezus je postigao tim za, izvesno, novog šampiona Engleske, dok su Eljunusi i Lang bili strelci za goste.

Mančester Siti, vredi naglasiti, kompletirao je 978 dodavanja na meču sa Bazelom, što je najviše otkako se u Ligi šampiona prati ovaj statistički parametar. Pre samo tri dana, na meču sa Čelsijem, Siti je uradio isto i u Premijer ligi (902).

Ovako su protekli mečevi:

22.39 – Kraj mečeva u Londonu i Mančesteru. Juventus (pobedio Totenhem 2:1) i Mančester Siti (izgubio 2:1, ali je u prvom meču slavio sa 4:0) će igrati u četvrtfinalu Lige šampiona.

22.11 - GOOOLLLL!!! Jedan, pa drugi! Masimilijano Alegri je napravio dve izmene u 30 sekundi (Lihštajner i Asamoa su na terenu, umesto Benatije i Matuidija), a efekti toga – ali i dve katastrofalne defanzivne sekvence domaćina – donose potpuni preokret "bjankonerima". Prvo je Iguain pogodio, da bi zatim i drugi Argentinac, Paulo Dibala, bio precizan.

21.33 – Poluvremena u Mančesteru (Siti – Bazel 1:1) i Londonu (Totenhem – Juventus 1:0).

21.25 – GOOOLLL!!!! Totenhem konačno stiže do pogotka! Kažemo konačno zato što je ekipa Maurisija Poćetina imala ogroman broj veoma izglednih prilika koji su prethodili pogotku Sona. Samo je Korejac imao nekoliko veoma dobrih udaraca na gol, a precizan je bio, paradoksalno, baš onda kada je šutnuo najslabije.

20.45 –Počeli su mečevi Totenhem – Juventus i Mančester Siti – Bazel...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво