Lionel Mesi vodi Barselonu do nove titule

Lionel Mesi je postigao 600. gol u profesionalnoj karijeri, ali i veoma poseban pošto je baš taj pogodak iz slobodnog udarca doneo Barseloni trijumf nad Atletikom i osam bodova više od „kolčonerosa“ na tabeli.

Blaugrana je, deluje, sada veoma blizu treće titule u prethodne četiri sezone. Naravno, valja imati na umu da je Barselona imala 11 bodova prednosti nad ekipom Dijega Simeonea, koja se spustila na pet nakon tri remija u pet prvenstvenih mečeva.

Ekipa Ernesta Valverdea nije poražena na 34 meča u nizu, odnosno na 27 mečeva u tekućoj sezoni (koliko i nedašnji trener Atletika iz Bilbaoa vodi tim sa stadiona Kamp nou).

Tim Atletika je postigao devet golova na prethodne dve utakmice, ali je imao velikih problema da stvori ozbiljniju priliku na ovom meču. Nekoliko instanci veoma kvalitetnog visokog presinga bilo je sve opasno što se dogodilo u prvoj četvrtini susreta pred golom Barselone.

Kako obično biva, Lionel Mesi je promenio čitav tok i momentum utakmice spektakularnim potezom, ovoga puta golom iz slobodnog udarca. Ove sezone Kamp nou nije bio popunjeniji u La Ligi („El Klasiko“ u Kataloniji nas tek očekuje), ali se to osetilo tek kada je Argentinac savladao Jana Oblaka.

Lionel Mesi je postigao baš mnogo golova u karijeri, ali najviše baš protiv madridskog Atletika (izuzimajući Sevilju). Ovo je bio njegov 28. gol koji daje nekom od golmana Atletika, na 36 mečeva.

Ovo je 24 gol Mesija u sezoni, po čemu je najbolji u ligi. Ima i 12 asistencija pored svog imena, po čemu je takođe najbolji u ligi.

Atletiko igra spektakularno u novoj kalendarskoj godini, što u velikoj meri ima veze sa povratkom u tim Dijega Koste (AG-DC, Antoan Grizman – Dijego Kosta, jedan je od nadimaka napadačkog dueta Madriđana, po izoru na Barsin „Em-Es-En“ i Realov „Bi-Bi-Si“). Atletiko je slavio na prethodnih osam mečeva, ali nijedan od tih mečeva nije igrao protiv tima kakav je Barselona. Od februara 2006. godine, Atletiko nije savladao Barselonu.

U ostalim današnjim mečevima, Levante i Espanjol su odigrali nerešeno 1:1, Real Sosijedad je savladao Alaves sa 2:1, dok je Valensija bila bolja od Betisa, rezultatom 2:0.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво