Podignuta optužnica protiv Luke Modrića

Protiv Luke Modrića, kapitena hrvatske fudbalske reprezentacije, podignuta optužnica zbog lažnog svedočenja na suđenju Zdravku Mamiću u vezi sa izvlačenjem novca iz Dinama. Mamiću se u Osijeku sudi zajedno s njegovim bratom Zoranom, bivšem direktorom Dinama Damirom Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernarom zbog optužbi da su Dinamo izvlačenjem novca oštetili za nešto manje od 116 miliona kuna, a državu za oko 12,2 miliona kuna, prenose hrvatski mediji.

Luka Modrić se tereti da je 13. juna 2017. na Županijskom sudu u Osijeku na suđenju Mamiću i još trojici svesno lažno svedočio u korist trojice optuženih.

Modrić je nekoliko puta neistinito izjavio da je anekse ugovora o profesionalnom igranju, kojim je transverno obeštećenje podeljeno na 50:50 između njega i kluba, potpisivao svaki put kada bi produžavao ugovor, kao i da je te anekse ponovno potpisao nakon odlaska u novi klub zbog navodne izmene bankovnog računa na koji treba da mu bude uplaćen novac.

Modrića terete da je to što je navedeno iskazivao iako je znao da to ne odgovara istini, jer je navedene anekse potpisao u vreme kada je već igrao za novi klub, nakon realizacije ugovora između tih klubova, pri čemu je celokupan iznos pripao matičnom klubu.

Po izlasku iz sudnice, nakon Modrićevog svedočenja, Mamić mu je odao priznanje na svedočenju rekavši kako je njegov iskaz "nešto najdivnije i najpoštenije što je ikada bilo".

Luka Modrić je negirao optužbe i rekao da je pogrešno shvaćena njegova izjava.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи