Partizan se spasao protiv Zemuna

Veoma malo je falilo da Zemun stigne do prve, a time i istorijske pobede u Humskoj nad Partizanom, u 21. okršaju dva tima na Topčiderskom brdu. Međutim, gol Vučića iz jedanaesterca (opravdano ili neopravdano dosuđenog, relativno je očigledno) anulirao je Zdjelar u bukvalno poslednjem trenutku meča 24. kola Superlige Srbije.

Kriza igre Partizana – koju možda i ne možemo nazvati krizom jer traje praktično čitave sezone, uz bljeske na evropskoj sceni koji su verovatno više zavisili od doprinosa individualnih kvaliteta fudbalera srpskog šampiona nego od neke koherentne strategije – dobila je nove obrise u duelu sa Zemunom.

Crno-beli su i pre ovog meča bili tek sedmi tim po broju osvojenih bodova na svom terenu u Superligi Srbije, a to stanje će se samo pogoršati nakon remija sa timom koji se ove sezone, posle decenije, vratio u elitni rang.

Miroslav Đukić je Vulićevića zamenio Cucinom, dok su Jevtović i Tavamba svoja mesta u timu ustupili Sumi, odnosno Ožegoviću. Partizan je napadao na ovom meču, ali to će Partizan uvek raditi u Superligi Srbije, posebno na svom stadionu.

Ali Partizan nije dobro napadao, što pokazuju dve stvari – broj prilika koje je stvorio, odnosno broj prilika koje je dozvolio, imajući u vidu da je Zemun stigao do nekoliko veoma ozbiljnih pokušaja iz ofanzivne tranzicije, koji su mu direktno omogućeni veoma lošom napadačkom pozicionom strukturom šampiona Srbije.

Fokusirati se na opravdanost dosuđenog jedanaesterca posle navodnog prekršaja Cucina nad Vučićem bilo bi kontraproduktivno u redovima Partizana, jer je ekipa Milana Milanović, svojevremeno i zvanično najboljeg trenera Superlige, i pre i posle toga imala šanse da postigne gol.

Takođe, ništa od toga ne maskira činjenicu da je tim koji je prošle godine toliko suvereno osvojio sve domaće trofeje, pobedio u svakom „večitom derbiju" i nanizao 37 mečeva bez poraza, stagnirao i da stagnira. U fudbalu, kada stagnirate, onda nazadujete, što pokazuje i tabela Superlige, ali i uopšte način na koji igra ili pokušava da igra Partizan. 

Ovako je, u najkraćem, tekao meč:

16.55 - Kraj meča, Partizan – Zemun 1:1 (0:0).

16.54 - GOOOL! Partizan golom Saše Zdjelara stiže do izjednačenja u poslednjim sekundama meča.

16.43 - Šut Ivanovića zaustavlja golman gostiju. Partizan napada ali se Zemun disciplinovano brani. Sve manje vremena za crno-bele... 

16.28 - GOOOL! Zemun vodi protiv Partizana sa 1:0! Strelac je bio Vučić iz penala nakon prekršaja Cucina nad istim igračem u kaznenom prostoru.

16.02 - Nastavljen je meč u Beogradu. Đukić je umesto Marka Jankovića uveo Tavambu.

15.47 - Prvo poluvreme završeno je bez golova na stadionu u Humskoj.

15.41 - Sa druge strane prilika za Pantića i još bolja odbrana golmana Marka Miloševića.

15.40 - Velika prilika za goste da postignu pogodak iz kontranapada. 

15.20 - Bez prave prilike na obe strane u dosadašnjem delu meča.

15.00 - Počeo je meč na stadionu Partizana. Duel se igra bez publike zbog kazne FSS-a.

14.23 - Poznati su sastavi za meč u Humskoj:

Partizan: Stojković, Cucin, Miletić, Ostojić, Urošević, Zdjelar, Pantić, Tošić, Janković, Suma i Ožegović.

Zemun: Milošević, Milutinović, Cvetković, Trajković, Vučić, Luković, Kiso, Simić, Asani, Đenić i Vukadinović.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи