Đukić: Evropa je bila sjajna, sada sve misli usmerene na Superligu

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić čestitao je igračima na ostvarenom uspehu u Evropi ove sezone, ali je naglasio da bi što pre trebalo da se okrenu domaćem šampionatu koje se nastavlja protiv Zemuna, u okviru 24. kola Superlige.

"Čestitam Partizanu na uspehu u Evropi. Ispasti u šesnaestini finala Lige Evrope je velika stvar koju želimo da ponovimo i naredne godine. Sada se okrećemo domaćem prvenstvu kako bismo preko njega ponovili uspeh i naredne sezone", izjavio je Đukić.

Đukić je potvrdio da u nedelju neće moći da računa na kapitena Miroslava Vulićevića i Milana Mitrovića, dok je neizvestan Saša Zdjelar.

Trener crno-belih je istakao da očekuje tešku utakmicu protiv Zemuna koji se, prema njegovim rečima, odlično pojačao i to pokazao već u prethodnom kolu protiv Borca (kada većina novopridošlih fudbalera i nije igrala prim. aut.).

"Zemun se dobro pojačao, pobedili su ubedljivo Borac u prvom kolu prolećnog dela. Očekuje nas teška utakmica. Reč je o kompaktnoj ekipi koja ima dobre igrače, odlično se brani i fokusira se na kontranapade, kao u meču protiv Borca", rekao je Đukić.

Prema njegovim rečima eliminacija iz Evrope će sigurno dovesti do emotivnog i fizičkog pražnjenja igrača, ali veruje da bi što pre trebalo skrenuti misli na Superligu, za koju smatra da je vrlo izjednačena.

"Kada ispadnete u Evropi dolazi do pražnjenja, ali trebalo bi da se što pre fokusiramo na prvenstvo kako bi naredne godine ponovili uspeh u Evropi. Nema lake utakmice u Superligi, sa svakom ekipom smo se namučili, prvenstvo je izjednačeno i bez maksimalnog pristupa nema pobede".

Đukić je istakao da su utakmice bez publike, poput sutrašnje, tužne i neprijatne za igrače.

"Uvek smatram da igranje bez publike oduzima čar fudbala, koji je prelep sa njom jer se fudbaleri motivišu uz prisustvo navijača. To su neprijatne i tužne utakmice, jer sablasna tišina dovodi do toga da igrači nemaju svest o zvaničnoj utakmci", izjavio je Đukić.

Utakmica između Partizana i Zemuna igra se u nedelju od 15 sati na stadionu u Humskoj bez prisustva publike.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво