Dario Srna kažnjen sa 17 meseci zbog dopinga

Igrač Šahtjora iz Donjecka Dario Srna kažnjen je sa 17 meseci suspenzije zbog korišćenja nedozvoljenih sredstava. Ovu vest potvrdila je Antidoping agencija Ukrajine.

Srna je bio pozitivan na dehidroepiandrosteron, najzastupljeniji steroid kod ljudi, posle utamice Lige šampiona između Šahtjora i Napolija. Srna je priznao krivicu, ali je naglasio da su nedozvoljene supstance slučajno dospele u njegov organizam.

''Kao prvo i najvažnije želim odmah iskreno da istaknem da nikada nisam svesno ili s namerom uzeo neko nedozvoljeno sredstvo niti sam nezakonito i nepošteno pokušao na bilo koji način povećati svoju sportsku učinkovitost ili sposobnosti", izjavio je Srna prošle godine.

Kazna je mogla biti i stroža, ali je nadležno telo za ovaj slučaj prihvatilo tezu da Srna nije svesno uzeo nedozvoljenu supstancu.

Srna ima pravo žalbe Sportskom arbitražnom sudu.
 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво