Vrba: Partizan ima sjajne igrače, nemam očekivanja – samo nade

Konferencije za medije uoči velikih fudbalskih mečeva - a ova između Partizana i Viktorije Plzenj to svakako jeste - veoma retko donesu neku otkrovenje, pa čak ni neki „saundbajt" kome se prisutni reporteri očajnički nadaju. Protokolarne izjave, paušalne pohvale na račun protivnika i isticanje važnosti „pristupa utakmici" (kao da to može biti drugačije nego u bilo kojoj drugoj utakmici) čule su se i u obraćanju Pavela Vrbe, nekadašnjeg selektora Češke i trenera Viktorije, ubedljivog lidera šampionata svoje zemlje, ekipe koja je u 16 kola izgubila samo dva boda...

Prvi je govorio kapiten češkog tima Roman Hubnik, nekadašnji reprezentativac i fudbaler Herte iz Berlina, iz razloga što je on, kako je istaknuto, „morao da se sprema za trening".

Vredi naglasiti da je Viktorija pristala da poslednji trening pred meč, mimo uobičajene procedure, odradi na Teleoptiku, kako bi se sačuvao travnjak stadiona u Humskoj.

„Nije problem, zaista, spremićemo se gde god da treniramo. To je jedino važno", rekao je Hubnik, koji je govorio i o svojoj upoznatosti sa navijačkom kulturom u Srbiji, koja je, kako je naglasio, poznata širom sveta.

„Prija igranje u takvoj atmosferi. Jedino je problem ostvariti komuniciranje na terenu, zbog čega ćemo morati da smislimo neki drugi vid sporazumevanja tokom meča".

Potom je na red došao Pavel Vrba...

„Znamo da je Partizan doveo neke nove igrače, da su malo drugačija ekipa nego jesenas. I za jedne i druge ovo je veoma važna utakmica i želimo da spremni uđemo u bitku", rekao je Vrba, koji je u prvom mandatu pet godina vodio ekipu Viktorije (od 2008. godine).

On se osvrnuo i na činjenicu da postoje sličnosti u okolnostima u kojima se nalaze dva tima, s obzirom da i jednima i drugima fale takmičarske utakmice.

„Videćemo kako će se ekipe spremiti, videćemo ko će se bolje snaći".

Vrba je naglasio da će i njemu, kao treneru, biti drago ako se meč, kako se očekuje, bude igrao pred dobro ispunjenim tribinama, što će prijati i njegovim fudbalerima.

„Naši igrači su naviknuti na takvu atmosferu, dovoljno su iskusni, igrali su velike mečeve, ne verujem da će biti problema te vrste".

Vrba je rekao da nema nikakva očekivanja od ovog meča, već samo nadanja.

„Naravno, postoji naboj pred veliku utakmicu. Ali svi jedva čekamo da izađemo na teren, jedva čekamo da igramo", istakao je Vrba.

On je podsetio da njegov tim, iako itekako svestan jačine protivnika, igra dosta dobro u Evropi i u Češkoj već godinama unazad, a da je to nešto što svakako žele da nastavi.

Vrba je istakao da njegov sastav mora da bude spreman na periode dominacije u igri Partizana, kao i da je veoma važno u tim momentima odgovoriti na pravi način. Praktično, ne pokleknuti, istrajati a onda i sami pokušati da uspostave dominaciju.

„Partizan ima sjajne igrače koji odlično prepoznaju momente i promene faza tokom mečeva", dodao je Vrba.

Očekuje se i dolazak velikog broja navijača Viktorije, a Vrba očekuje da će se oni lepo provesti u srpskoj prestonici, manje zbog piva, više zbog same utakmice.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара