Zvezda i CSKA bez golova u Beogradu, odlučuje revanš u Moskvi

Crvena zvezda – CSKA 0:0. Fudbaleri Zvezde i moskovskog CSKA igrali su bez golova u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope. Na stadionu "Rajko Mitić" gosti su bili nešto opasniji rival, ali je najbolju priliku propustila Zvezda. Revanš meč na programu je 21. februara u Moskvi.

Posle 26 godina, Crvena zvezda je odigrala u "prolećnom" delu nekog evrotakmičenja. Protiv ruskog CSKA, crveno-beli su odigrali bez golova, pa će učesnika osmine finala Lige Evrope odlučiti revanš u Moskvi.

Vremenski uslovi u Beogradu nikako nisu bili prolećni i utisak je da je vreme teško za igru sprečilo igrače obe ekipe da pokažu više, makar da postignu koji pogodak.

Sneg u Beogradu sprečio je i navijače da napune stadion "Rajko Mitić" do poslednjeg mesta. Prema zvaničnim podacima, utakmicu je posmatralo nešto više od 35.000 navijača, uključujući i grupu pristalica CSKA, koji su početkom drugog dela napravili pravu dimnu zavesu. 

Gosti su bili opasniji rival tokom 90 minuta na stadionu "Rajko Mitić", ali je najbolju priliku na utakmici propustila Crvena zvezda. Nemanja Radonjić je u 35. minutu izašao "jedan na jedan" sa golmanom ruske ekipe, ali je šutirao pravo u Akinfejeva.

Možda i najbolji period Zvezdine igre bio je početkom drugog poluvremena, kada su crveno-beli uputili nekoliko udaraca ka golu ruske ekipe, ali je Akinfejev svaki put bio na visini zadatka.

Ekipa CSKA nije stvorila neku ozbiljniju priliku pred golom Borjana, ali su napadi "armejaca" bili i te kako opasni.

Na kraju deluje kao da su obe ekipe zadovoljne postignutim rezultatom. CSKA je ostao neporažen na gostovanju, dok Zvezda, iako nije zabeležila pobedu niti postigla gol, ima čemu da se nada u revanšu, 21. februara u Moskvi.

Ovako je protekao meč na stadionu "Rajko Mitić": 

19.51 – Kraj meča u Beogradu, Zvezda – CSKA 0:0.

19.49 – Istekao je 90. minut, igraće se još dva minuta nadoknade vremena.

19.45 – Još dve izmene – Čalov menja Vitinja, dok je u timu Zvezde u igri Račić umesto Pešića.

19.39 – Zvezda je privremeno sa igračem manje na terenu – Aleksandru Pešiću se ukazuje lekarska pomoć zbog krvarenja.

19.36 – Prva izmena na meču – umesto Radonjića u igri je Slavoljub Srnić.

19.34 – Konačno opasan napad Zvezde. Radonjić je prošao po levoj strani, pronašao na desnoj Bena, a posle centaršuta poslednjeg pojačanja crveno-belih Krstičić šutira glavom pored gola.

19.27 – Opasan kontranapad ruske ekipe, ali se Musa nije snašao u situaciji "tri na jedan", pa Rodić na vreme otklanja opasnost.

19.17 – Još jedan pokušaj gostiju – Vitinjo je pokušao iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora, ali je šutirao direktno u Borjana.

19.09 – Napada i CSKA, pokušava sa distance Golovin, ali ovoga puta se istakao Zvezdin golman Borjan.

19.07 – Zvezda ofanzivnija u nastavku. Dobru priliku propušta Le Talek, pošto je Akinfejev fenomenalno intervenisao.

19.03 – Nastavljen je meč. Gostujući navijači zapalili su veliki broj baklji, pa se gust dim nadvio nad stadionom "Rajko Mitić".

18.47 – Poluvreme u Beogradu, nema golova.

Gosti su u prvih 45 minuta imali više loptu u posedu, imali više udaraca ka golu (8:5), ali je najbolju priliku propustila Crvena zvezda. Ishod ove utakmice, a naročito dvomeča, i dalje je neizvestan. Berezucki i Golovin zaradili su žute kartone u prvom delu.

18.36 – Velika prilika za Zvezdu u 35. minutu. Radonjić je iskoristio grešku odbrane CSKA i izašao sam pred golmana ruske ekipe, ali je šutirao pravo u Akinfejeva.

18.33 – I gosti u Beogradu imaju podršku navijača.

18.23 – Uzvraća na drugoj strani CSKA. Dzagoev je prošao po levoj strani, stigao gotovo do peterca Zvezdinog gola, ali nije uspeo da pronađe saigrače pred golom Borjana.

18.22 – Prva prilika za Zvezdu na meču. Ben je šutirao iz slobodnog udarca sa 18 metara, ali je lopta otišla preko gola Akinfejeva. 

18.11 – Posle sporog početka meča, prvu priliku na utakmici stvara CSKA u 10. minutu. Vitinjo se dobro snašao u kaznenom prostoru Zvezde, ali je šutirao direktno u Borjana.

18.02 – Počeo je meč. 

18.01 – Na stadionu "Rajko Mitić" minut ćutanja za nastradale u avionskoj nesreći u blizini Moskve. 

17.57 – Igrači dve ekipe, predvođeni poljskim sudijom Račkovskim, izlaze na teren.

17.50 – Teški uslovi za igru na stadionu "Rajko Mitić". Teren je nakvašen, dok je temperatura jedan stepen iznad nule u Beogradu. 

17.30 – Ovako izgleda svlačionica Crvene zvezde.

17.25 – Stadion "Rajko Mitić" polako se puni...

17.20 – Bez obzira na loše vremenske uslove, navijači Crvene zvezde u velikom broju pristižu na naš najveći stadion...

17.10 – Navijači Partizana ugostili su goste iz Rusije, sa kojima će zajedno posmatrati meč na stadionu "Rajko Mitić". Policija posebnu pažnju obraća na njih, u komšiluk će sa stadiona "Partizana" autobusima gradskog prevoza.

17.00 – Poznati su sastavi timova:

Zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Le Talek, Rodić, Jovičić, Donald, Krstičić, Radonjić, Pešić i Ben;

CSKA: Akinfejev, Vasilij Berezucki, Vasin, Vernblum, Fernandez, Natho, Golovin, Kučaev, Dzagoev, Vitinjo, Musa.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво