A sad po trofej Lige šampiona: Kejn na Juventus, Siti gostuje u Bazelu

Posle zimske pauze, nastavlja se borba za trofej Lige šampiona, pošto su na programu prvi mečevi osmine finala: fudbaleri Totenhema gostuju kod Juventusa u Torinu, a Bazel dočekuje Mančester siti.

Jedan od derbija runde svakako je sudar Juventusa i Totenhema, dvoboj čvrste odbrane Italijana (nisu svi klišei netačni) protiv fantastičnog Harija Kejna, strelca 32 gola ove sezone.

Kejn igra u sjajnoj formi, proteklog vikenda odlučio je londonski derbi protiv Arsenala (što mu polako prerasta u naviku), ali sada će imati težak zadatak protiv golmana Đanluiđija Bufona i iskusne odbrane Juventusa, koja je primila samo jedan gol na poslednjih 16 mečeva.

"Ispred nas je velika utakmica, težak posao nas čeka, ali to mi fudbaleri volimo. Želimo da vidimo gde smo u odnosu na najbolje, Juventus je bio fantastičan poslednjih godina u Ligi šampiona", rekao je Kejn, čiji je Totenhem u grupnoj fazi završio ispred branioca "ušatog trofeja" Real Madrida i Borusije iz Dortmunda.

S druge strane, Juventus na čak 27 mečeva u elitnom takmičenju nije izgubio u Torinu, a sada je napravljena prava uvertira pobedom nad Fiorentinom na jubileju trenera Masimilijana Alegrija – 200. put je vodio Juventus.

Trener koji dominira u Italiji, ali i dalje čeka na trofej Lige šampiona sa Juventusom posle dva poraza u finalima, od Barselone sa 3:1 (2015) i Reala sa 4:1 (2017), očekuje iskorak ove sezone.

"Pitam se da li ću ispisati poslednje poglavlje moje priče u Juventusu. Volim da učim, to me ohrabruje da nastavim započet posao. Hoću da moji igrači budu bolji i pametniji, znam kako da napreduju", rekao je Alegri, aludirajući da će doći dan kada će torinski klub biti treći put u klupskoj istoriji prvak Evrope (broj finala koji su "bjankoneri" izgubili je naprosto frapantan).

Mnogo manje neizvesnosti se očekuje u duelu Bazela i izrazitog favorita Mančester sitija, praktično novog šampiona Engleske, koji već sada ima čak 16 bodova više od gradskog rivala Junajteda.

Ekipa Pepa Gvardiole može da skoro sve adute usmeri na Ligu šampiona i prvorazredna senzacija bi bila da drugoplasirani tim Švajcarske iznenadi Engleze.

Uprkos tome što Leroj Sane, Gabrijel Žezus, Bendžamin Mendi i David Silva nisu u sastavu, Gvardiola na raspolaganju ima širok igrački kadar. Uz to, očekuje se da makar ovaj prvi bude u konkurenciji, pošto se oporavio "brže od svih očekivanja", kako je sam Gvardiola rekao na konferenciji za medije.

"Borićemo se za trofej u svim takmičenjima. Imamo tim sposoban da uradi sve", rekao je Gvardiola.

Siti je u subotu još jednom pokazao snagu ubedljivom pobedom nad Lesterom (5:1) u Premijer ligi, uz čak četiri gola Serhija Aguera, pa je duel na stadionu "Sent Jakobs" nova prilika da se potvrdi sjajna forma.

Ostali parovi prvih utakmica osmine finala Lige šampiona:

Real Madrid – Pari Sen Žermen (14. februara)
Porto – Liverpul (14. februara)
Bajern Minhen – Bešiktaš (20. februara)
Čelsi – Barselona (20. februara)
Šahtjor – Roma (21. februara)
Sevilja – Mančester junajted (21. februara)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се