Valverde prestigao Gvardiolu, Barselona na dramatičan način izbegla poraz od Espanjola

Bila je to prva utakmica u La Ligi ove sezone koju nije počeo Lionel Mesi, ali nije bila i prva utakmica španskog prvenstva koju je Barselona izgubila. Ali malo je falilo...

Đerar Pike je postigao gol za izjednačenje protiv Espanjola (1:1) i tako niz nepobedivosti Katalonaca pogurao do 22 duela, što je rekord kluba sa stadiona Kamp Nou, pošto je prethodni niz nepobedivosti, postavljen u eri Pepa Gvardiole, iznosio 21 meč.

Đerard Moreno je postigao gol za domaćina (koji je nedavno ispao od gradskog rivala u Kupu Kralja, iako je postao prvi tim koji ga je savladao ove sezone) sredinom drugog poluvremena, ali je Đerar Pike, osam minuta pre kraja i posle slobodnohg udarca koji je izveo Lionel Mesi (ušao u igru u 59. minutu).

Ovo znači da je prednost Blaugrane u odnosu na madridski Real, koji je remizirao sa Levanteom u subotu (2:2) ostala 19 poena.

Navijači Espanjola zviždali su Pikeu tokom čitavog meča, naravno iz striktno političkih razloga, a on je gol proslavio „ućutkavši ih" prstom koji je podigao preko usta.

Treba podsetiti da je, nedavno nakon trijumfa u Kupu Kralja, Pike indirektno uvredio Espanjol, nazvavši ga „Espanjolom iz Kornelje", što je predgrađe gde ovaj tim igra mečeve.

Hetafe i Leganes su odigrali nerešeno 0:0, dok je Đirona savladala Bilbao sa 2:0.

U poslednjem današnjem meču u La Ligi, Atletiko Madrid je, minimalnim rezultatom, 1:0, savladao Valensiju.

Jedini gol postigao je Anhel Korea u 59. minutu meča.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво