Bornmutov istorijski trijumf nad Arsenalom

U fudbalu, kaže se, izostanak napretka znači nazadovanje. Ne postoji stagniranje, ili idete unapred ili idete unazad. Deluje, praktično čitave sezone, da se Arsenal nalazi u ovom permanentnom neželjenom kontraritmu. Poraz od Bornmuta, prvog u istoriji ovog kluba nad „tobdžijama", i to nakon preokreta (2:1), to možda i najbolje pokazuje.

Ekipa Edija Haua postigla je dva gola u četiri minuta i tako stigla do triumfa na Vitaliti stadionu.

Jedan od najboljih u timu iz Londona, Džek Vilšir, inače na pozajmici u Bornmutu prošle sezone, pripremio je najbolju priliku za svoj u prvom delu, ali je udarac Mejtlanda-Najlsa završio na prečki.

Šansu je propustio i Dani Velbek, ali je Ektor Beljerin u 52. minutu postigao lep pogodak i doneo svom timu prednost. Ovo je drugi pogodak Ektora Beljerinana prethodna dva meča, a isto golova je postigao na prethodnih 97 mečeva u Premijer ligi.

Ali ovo je bio Bornmutov dan. Prvo je Kejlum Vilson postigao gol za domaći tim, a nedugo zatim je to uradio i Džordon Ajb.

Ovaj trijumf (a bili su retki u poslednje vreme) podigao je Bornmut na 13. mesto i van zone ispadanja.

Arsenal, sa svoje strane, je ispustio devet bodova u poslednjih pet mečeva na kojima je vodio.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво