Ministarstvo sporta i FSS zajednički ostvaruju projekte

Ministarstvo sporta Srbije i predstavnici Fudbalskog saveza Srbije dogovorili su se na sastanku o načinu finansiranja nacionalne Kuće fudbala, a sporazumeli su se i o drugim zajedničkim projektima.

Ministar sporta i omladine Snežana Samardžić-Marković rekla je da je sa predsednikom FSS Tomislavom Karadžićem razgovarala i o izgradnji terena za mali fudbal u Srbiji, ali i o nasilju u sportu.

Kuća fudbala bi trebalo da bude trening centar za sve starosne kategorije reprezentacija Srbije, čime bi nacionalni tim dobio svoju bazu.

"FSS je obezbedio plac, a od Uefe i Fife dobio je tri miliona dolara. Ja sam obećala da će od države dobiti jednaku sumu, ali nisam mogla da budem sigurna kojom dinamikom bi dobijali ta sredstva, jer nisam videla budžet. U svakom slučaju, postoji interesovanje ministarstva, u skladu sa strategijom razvoja sporta", rekla je Samardžić-Markovićeva.

U planu je izgradnja 60 do 65 mini terena sa veštačkom travom u Srbiji, za šta je obezbeđeno milion i po evra, što je suma koju su ravnopravno obezbedili Vlada Srbije, UEFA i vlada Norveške.  Neki tereni biće završeni sledeće godine.  Samardžić-Markovićeva rekla je da je posebna pažnja posvećena nasilju u sportu, naročito u fudbalu, zbog čega je ministarstvo pozvalo i tim Saveta Evrope da proceni situaciju u Srbiji i sačini izveštaj sa preporukama.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić rekao je Beti da je zadovoljan razgovorima, koji su bili "ozbiljni i konstruktivni".  "Otišli smo u uverenju da ministarstvo ima ozbiljne namere. Podržali su sve naše projekte i mislim da ćemo sa tim ljudima dobro sarađivati", rekao je Karadžić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи