Kazna Uefe i za Partizan, ali novčana, sa navijačima na Plzenj

Evropska fudbalska unija kaznila je Partizan sa 30.000 evra zbog ispada navijača na meču protiv Jang bojsa u Ligi Evrope, potvrđeno je Tanjugu iz kluba.

Iako se strahovalo da će Partizan drugi put u sezoni biti sankcionisan zatvaranjem tribina, kao što je to bio slučaj protiv Videotona i kijevskog Dinama, ali i zbog toga što je Crvena zvezda u istom danu kažnjena mečom bez publike protiv CSKA, Uefa je poslala novčanu kaznu u Humsku.

Crno-beli su se teretili za rasističke parole sa tribina, neprikladnog ponašanja pristalica, prisustva neakreditovanih predstavnika pored terena i, kao što su uradili navijači Zvezde, isticanja banera podrške nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću.

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić prezadovoljan je što će klub moći da pred navijačima dočeka Viktoriju.

"Želim da istaknem, u svojstvu šefa pravnog tima koji je radio na argumentaciji FK Partizan pred Disciplinskom komisijom Uefa, veliko zadovoljstvo usled odluke koja je nas klub oslobodila od odgovornosti. U pravu postoji jedan pravni standard koji insistira na tome da se ne sme doneti osuđujuća presuda ukoliko ne postoji sigurnost van svake razumne sumnje u u nečiju odgovornost. Ako nema dovoljno dokaza u nečiju krivicu, taj se mora osloboditi od odgovornosti", rekao je Vuletić u izjavi dostavljenoj medijima.

On je naglasio da je pravni tim Partizana argumentovano i sa velikom pažnjom pripremio izjašnjenje koja je prihvaćeno.

"Članovi Dosciplinske komisije, uprkos vrlo zlonamernim optužbama od strane češkog delegata (čiji su sunarodnici naredni protivnik FK Partizan u šesnaestini finala Lige Evrope) umeli da prepoznaju i usvoje našu vrlo složenu pravnu argumentaciju koju smo im predočili. Ovo je drugi put da naš pravni tim, koji čini nas poznati advokat Zoran Damjanović i Milorad Nikolić, pravnik u FK Partizan, izlazi trijumfalno iz gotovo nemogućih pravnih situacija pred organima UEFA".

Prema njegovim rečima niko iz kluba se nije obazirao na potcenjivačke ocene dela javnosti prema pravnom timu.

"To podseća na pitanje kako li je, na primer, svojevremeno, Gavrilo Princip mogao biti osuđen, kada ga je branio vrsni advokat Rudolf Cisler? Ovo je poruka i našim navijačima da ne izlažu naš pravni tim nemogućim zadacima jer smo već na granici pravničkih i profesionalnih mogućnosti".

Vuletić je izrazio žaljenje što je Crvena zvezda dobila suspenziju stadiona za meč protiv moskovskog CSKA i ponudio večitom rivalu pomoć.

"Izražavam i žaljenje zbog kazne našim rivalima, budući da smo svesni da je interes srpskog fudbala da oba naša kluba budu u poziciji da se na najbolji način bore za uspeh, pa, sledstevno najavama da će uloziti žalbu na ovu odluku, nudimo iskusnu pravnu pomoć koja se već pokazala kao delotvorna u organima UEFA", zaključio je Vuletić. 

Prva utakmica šesnaestine finala Lige Evrope Partizan – Viktorija igra se 15. februara na stadionu u Humskoj.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи