Читај ми!

Kokeza: Muslin smenjen zbog Sergeja, Veljkovića, Radonjića..

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza izjavio je da je do razlaza sa doskorašnjim selektorom Slavoljubom Muslinom došlo jer Savez nije želeo da rizikuje i izgubi talente kao što su Sergej Milinković-Savić, Miloš Veljković i Nemanja Radonjić.

"Pre i posle utakmice u Beču protiv Austrije mnogo ljudi me je pitalo zašto Marko Arnautović ne igra za Srbiju. Niko nije rekao da je kriv neki bivši selektor, svi su rekli da je krivo rukovodstvo Saveza. Istine radi, FSS je tada želeo da Marko igra za Srbiju, a koliko znam, želeo je i Marko. Nije bio pozvan i izabrao je drugu reprezentaciju. A ko bi bio kriv da su Milinković-Savić, Veljković, Radonjić za šest meseci otišli da igraju za drugu reprezentaciju? Kokeza i Bunjevčević. Zato je došlo do razlaza. Ti momci su budućnost srpskog fudbala i nismo hteli da dopustimo da ne igraju za Srbiju", rekao je Kokeza za Nedeljnik.

On je dodao da je od Muslina traženo da ti momci samo debituju za A tim na azijskoj turneji, kako bi ih Srbija obezbedila za sebe i da niko nije tražio da ih vodi na Mundijal u Rusiju, ali da je on to odbio.

"Za nas je to bilo nerazumljivo i nismo hteli da prihvatimo. Imamo odgovornost za budućnost srpskog fudbala i ti momci treba da donesu mnogo radosti naciji i kada Kokeza više ne bude predsednik FSS, a Muslin selektor", istakao je Kokeza.

Prvi čovek FSS je kao primer Muslinovog odbijanja naveo njegov komentar posle utakmice Lige Evrope između Nice i Lacija, na kojoj je Milinković-Savić postigao dva i namestio jedan gol.

"Tada mi je rekao da je Sergej bio jedan od najgorih na terenu. Mislio sam da ga nisam dobro čuo, pitao sam ga: 'Pričamo o utakmici Nica – Lacio na kojoj ste vi bili?', a on kaže: 'Da, bio je jedan od najgorih na terenu'", rekao je Kokeza.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza rekao je i da ne postoji sukob između FSS ili njega lično sa Crvenom zvezdom.

"Javnosti se neke stvari pogrešno plasiraju, kao da Zvezda ima sukob sa FSS ili sa mnom, što apsolutno nije istina. Imamo samo slučaj jednog menadžera koji je na privremenom radu u Zvezdi, a koji po svim kriterijumima, i navijačkim i fudbalskim i ljudskim, ne pripada Crvenoj zvezdi. A koliki je ko zvezdaš najbolje je da pitate Žarka Zečevića, koji odlično zna za koga navija taj menadžer. Pa ko je njega doveo na mesto predsednika FSS, Zečević ili neko iz Zvezde?", rekao je Kokeza.

Prema njegovim rečima, taj menadžer se krije iza Zvezde i zloupotrebljava njenu veličinu ne birajući sredstva.

"Problem je u tome što on želi da privatizuje Savez, problem je nastao kada sam mu rekao da ne može da mu se ispuni zahtev da on određuje dva ili tri A reprezentativca i tri ili četiri u mladoj selekciji. On je to radio dok je vladao Savezom, a svi znaju šta je taj monopol doneo fudbalskoj Srbiji, a šta njemu lično, to znaju svi fudbalski radnici, pogotovo oni iz OFK Beograda, gde je ostavio pustoš."

Kokeza je dodao i da u vreme dok je on bio u upravi Zvezde, nijedan dinar nije dat vođama "delija".

"U papirima FK Crvena zvezda nema nijednog traga da je ikada bilo koja uprava dala dinar 'delijama'. Za vreme mog boravka u klubu odgovorno tvrdim da nijedan funkcioner nije privatno davao novac i pomagao 'delijama'. Tako da priča da su 'delije' plaćeni navijači ne stoji. To odgovorno tvrdim i nemam nikakav interes da branim 'delije', jer sam i sâm bio meta prozivanja."

Prvi čovek FSS ističe da su neredi na poslednjem derbiju u Humskoj još jednom pokazali da se problem sa huliganima na tribinama više ne može ignorisati.

"Samo zajedno – FSS, Ministarstvo pravde, MUP i klubovi – mogu da reše ovaj ogroman problem. Nemile scene sa poslednjeg derbija su neprihvatljive za celo društvo, poslali smo ružnu poruku svetu. Nije rešenje ako uhapsite huligane i oni provedu sedam dana u zatvoru. On nije kažnjen nego je postao heroj kod svojih pristalica. Da je kazna oštrija, pitanje je ko bi se usudio za nasilje na stadionima zbog sankcije koje ga čekaju", zaključio je Kokeza.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво