Belenji poštuje Partizan

Trener protivnika Partizana u ligi UEFA Standarda iz Liježa, rumunski stručnjak Laslo Belenji, izjavio je da je iznenađen snagom srpskog fudbala, koji, prema njegovim rečima, iz godine u godinu pokazuje izuzetnu vitalnost i opstanak na evropskom vrhu.

"Poznato je da su srpski fudbaleri pravi Brazilci u istočnom delu Evrope. Ima mnogo talenata i prosto ne znam odakle se oni crpe", priznao je Belenji, koji je kao rumunski reprezentativac više puta nastupao za nacionalni tim protiv selekcije Jugoslavije. "Partizan je ofanzivna ekipa koja izaziva ogromno poštovanje. Kada budemo pravili taktiku, o tome moramo strogo da vodimo računa", rekao je Belenji.

On smatra da će na utakmici pod velikim pritiskom biti napadač Standarda, srpski reprezentativac Milan Jovanović, koji igra u izuzetnoj formi i koji će na terenu stadiona Partizana sigurno nastojati da pruži barem približnu partiju kao na prijateljskom susretu prošle srede između Srbije i Bugarske (6:1).

"Ovo je izuzetno, možda je ovo najteži meč u mojoj trenerskoj karijeri. Partizan je ozbiljan protivnik kojeg uvažavamo i respektujemo do maksimuma", istakao je Belenji.

Rumunski stručnjak nije objavio sastav za utakmicu protiv Partizana, ali je izrazio uverenje da će njegovi izabranici pružiti maksimum, bez obzira na vremenske uslove u Beogradu.

Utisak je da belgijski klub sa velikim optimizmom iščekuje susret, a da njegov trener veruje u pobedu kojom bi Standard stekao šansu da izbori plasman u drugu rundu takmičenja.

Utakmica između Partizana i Standarda na programu je sutra od 20,45 časova na stadionu aktuelnog prvaka Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво