Jokanović: Nismo odustali od proleća u Evropi

Cilj Partizana u ligi kupa UEFA isti je kao i pred početak tog takmičenja i zato će crno-beli na utakmici trećeg kola grupe C pokušati da pobede belgijski Standard i oduže se navijačima, najavio je trener Slaviša Jokanović.

"Naš cilj je ostao isti, pokušaćemo da dođemo do pobede i sačuvamo šanse da  na proleće igramo u Evropi. Dužni smo i navijačima da donesemo pobedu u ovako važnom meču. Sve ćemo uraditi da tako bude", rekao je Jokanović.

Partizan je u prva dva meča grupe C izgubio od Sampdorije i Štutgarta, a tada su najviše kritika pretrpeli odbrambeni igrači crno-belih.

"Pokušaćemo da postignemo golove, što će, kao i na prethodnim utakmicama, verovatno ostaviti prostora i gostujućim napadačima.Ipak, nećemo preterano odustajati od našeg prepoznatljivog stila",najavio je trener Partizana.

Jokanović je rekao da je Standard čvrsta ekipa, čiji su najbolji deo četiri napadača. "To što Milan Jovanović pokazuje ove i nekoliko prethodnih sezone je, bez sumnje, za svaki respekt. Moraćemo da obratimo pažnju na njega, ali neće dobiti posebnog čuvara. Imaju brze napadače, a jedan od njih je kao naš (Lamin) Dijara", kazao je on.

Upitan da li i dalje veruje u plasman u šesnaestinu finala kupa UEFA, Jokanović je rekao: "Imamo pred sobom još meč protiv Borca, pa onda duel sa Seviljom.Dok postoji šansa, nemam nameru da odustajem. Situacija je mnogo teža nego pre početka lige UEFA, ali ne možemo da 'bacimo'preostale dve utakmice u ovom takmičenju", zaključio je on.

Fudbaler sredine terena Partizana Almani Moreira, koji je nekoliko sezona igrao za Standard, rekao je da duel sa belgijskom ekipom Partizanova poslednja šansa da ostvari cilj u Evropi.

"Imamo poslednju šansu da uradimo ono što želimo i dođemo do šanse za nastavak takmičenja u Kupu UEFA. Poštujemo Standard, ali učinićemo sve da osvojimo tri boda", kazao je Moreira.

Portugalski internacionalac rekao je da od sadašnjih igrača Standarda poznaje samo trojicu.

"Većinu igrača iz ovog tima ne poznajem, jer se ekipa promenila. O trojici koje znam sam ispričao sve saigračima i ljudima u Partizanu", rekao je Moreira i dodao da se nada lepšem vremenu sutra, koje bi više odgovaralo Partizanovom stilu igre.

U grupi C po tri boda imaju Standard, Sampdorija, Sevilja i Štutgart. Utakmica trećeg kola grupe C između Partizana i Standarda iz Liježa igra se u četvrtak od 20.45 na stadionu u Humskoj.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво