Kaka: Bilo je ovo više nego što sam mogao da zamislim

Riki Kaka, poslednji čovek sa ove planete koji je osvojio "zlatnu loptu", pre ere Kristijana Ronalda i Lea Mesija, rešio da se zauvek povuče za travnatog igrališta.

Rikardo Isakson dos Leite, poznatiji kao Kaka, objavio je da je završio igračku karijeru.

Brazilac, koji je 2007. godine proglašen za najboljeg fudbalera sveta, posle epizode u SAD, gde je igrao za Orlando, rešio je da je vreme za kraj.

"Oče, ovo je bilo mnogo više nego što sam mogao da zamislim. Hvala ti! Spreman sam za narednu životnu epizodu. U ime Isusa, Amin", napisao je Kaka na Instagramu.

Kaka je karijeru započeo u Sao Paulu, a zvezde je dotakao prelaskom u Evropu, u Milan 2003. godine. Kao jedan od najboljih igrača na svetu, Kaka je sa Milanom osvojio Skudeto ali i Ligu šampiona 2007. godine.

Odbio je, kako se pričalo, priliku da pojača Mančester siti za tada neverovatnih 100 miliona funti, već je izabrao Real Madrid. U španskoj prestonici se namučio sa povredama, pa se, već kao potpuno istrošen igrač, vratio u Milan 2013. godine. 

Brazilac je karijeru završio u Orlandu.

Za nacionalni tim Brazila je nastupio 92 puta, a 2002. godine je osvojio Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji i Japanu.

Žuti dres je poslednji put nosio u maju 2016. godine, kada je ušao sa klupe u pobedi nad Panamom od 2:0.

"Moja karijera se ovde završava, trebalo mi je malo vremena, ali odluku sam doneo posle razgovora sa najbližima. Spreman sam da nastavim fudbalski život u drugoj ulozi", poručio je Kaka, koji je prema italijanskim medijima blizu preuzimanja funkcije sportskog direktora Milana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи