Totenhem poslednji tim koji se poklonio pred moćnim Sitijem!

Juego de posicion je živi i zdrav! I ne samo to, već i prosperira, i to na, verovalo se, nepogodnom tlu Engleske! Mančester siti je zabeležio 16. pobedu u nizu, pošto je u 17. kolu Premijer lige savladao Totenhem sa 4:1. Veoma lako je moglo da bude i 8:1, a niko ko je pogledao makar i deset minuta meča na Etihadu ne bi bio začuđen.

Oni ne mogu biti zaustavljeni. Barem ne sada, kada igraju najčistiji Juego de Posicion koji je Evropa videla još od Barselone pred kraj Gvardiolinog četvorogodišnjeg mandata u njegovoj Kataloniji.

Mančester Siti je protiv Totenhema, na praktično groteskno lak način, stigao do 16. trijumfa u nizu u Premijer ligi. Ekipa sa Etihada je postigla četiri gola protiv Totenhema, a, pored promašenog penala, imala je prilike da postigne barem još toliko pogodaka.

Jedini pogodak za ekipu Maurisija Poćetina, koja je počela meč u 4-3-1-2 sistemu i pokušala sa visokim napadačkim presingom, da bi potom prešla na očekivanu 4-2-3-1 formaciju, postigao je Kristijan Eriksen u samom finišu susreta.

Koliko je inferioran bio Totenhem pokazuje činjenica da je prvi udarac na gol domaćeg tima uputio u 55. minutu, najkasnije u čitavoj sezoni. Uradio je to Hari Kejn, koji je imao mnogo sreće što nije dobio crveni karton posle starta nad Rahimom Sterlingom.

Upravo je Sterling postigao dva gola, a njemu su se pridodali i Ilkaj Gundogan i Kevin De Brujne.

Belgijanac je bio uključen u 14 golova (šest golova, osam asistencija) na 15 mečeva u Premijer ligi od septembra.

Na kraju, Totenhem je doživeo peti poraz ove sezone, dok je u čitavoj prošloj sezoni imao četiri neuspeha. Spursi igraju impresivno u Ligi šampiona, gde su imali najviše bodova u grupnoj fazi, ali im predstoji velika borba da kroz Premijer ligu ove godine ponovo izbore igranje u elitnom evropskom klupskom takmičenju.

Mančester Sitiju predstoji nešto lakši raspored u narednom periodu, a prvi, makar nominalno teži meč (takav može da bude svaki, rukovodimo se samo imenom protivnika), jeste gostovanje Liverpulu.

Kristal Palas je, posle pobede nad Votfordom, stigao do važnog trijumfa protiv Lestera (0:3), koji je igrao kao preporođen posle dolaska Kloda Pjuela.

Arsenal je sa 1:0 savladao Njukasl, koji je praktično i zaboravio kada je poslednji put trijumfovao i, nakon solidnog početka sezona, sada je u slobodnom padu. Brajton i Burnli su odigrali meč bez golova, dok je Čelsi savladao Sautempton sa 1:0, za koji meč nije počeo Dušan Tadić.

Votford je ponovo poražen kod kuće, ovoga puta od Hadersfilda, primivši četiri pogotka. Stouk Siti nastavlja sa, možemo slobodno reći, očajnim partijama, pošto su poraženi na stadionu Britanija sa 3:0 od Vest Hema, koji igra dramatično bolje otkako je na klupu tima iz Londona seo osporavani Dejvid Mojes. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво