Real Madrid je šampion sveta!

Real Madrid – Gremio 1:0. Kako to obično biva, svakako od 2012. godine, šampion Evrope na Svetskom klupskom prvenstvu uzima titulu. Real Madrid je savladao Gremio, brazilskog velikana iz Porto Alegrea, pogotkom Kristijana Ronalda (ništa neobično) iz slobodnog udarca (svakako veoma neuobičajeno u poslednje vreme).

Gremio je ekipa sa juga Brazila, odakle obično dolaze timovi i igrači koji ne igraju u stereotipnom brazilskom stilu. To je, ako dozvolite, „najevropskiji" fudbalski predeo Brazila. Međutim, Gremio je ove sezone tim koji je igrao, ne samo najbolji, već i najlepršaviji fudbal u Južnoj Americi, što je posebno bilo očigledno u njihovom trijumfu nad argentinskim Lanusom u finalu Kopa Libertadores.

Ekipa u kojoj igra Luan, verovatno najbolji brazilski igrač koji igra u domovini, došla je sa namerom da i sa Real Madridom igra futebol d‘arte (jogo bonito nije autohtoni brazilski, već marketinški izraz). Ali, naprosto, razlika u kvalitetu između Gremija i madridskog Reala je prevelika.

U svom uobičajenom 4-3-1-2 sistemu, sa Iskom u slobodnoj ulozi iza Benzeme i Ronalda, Madriđani su postepeno povećavali pritisak protiv motivisanog protivnika, koji je jednom morao da popusti.

Kristijano Ronaldo se udaljio na listi najboljih strelaca u istoriji takmičenja (u meču sa Al Džazirom postao rekorder), a interesantno je da je pogodak postigao iz slobodnog udarca, što se već duže smatra jednim od najslabijih elemenata njegove igre.

Poslednji tim van Evrope koji je osvojio ovo takmičenje jeste veliki Korintijans iz Sao Paula, koji je, dok je sadašnji selektor Brazila Tite sedeo na klupi, 2012. godine bio bolji od Čelsija.

U meču sa treće mesto, odigranom ranije u subotu, Pačuka, meksički tim i šampion KONKAKAF-a, bio je bolji od Al Džazire, domaćina, sa 4:1.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво