Gvardiola: Imamo pravo da budemo srećni; Morinjo: Razlikujemo se u ponašanju i obrazovanju

U Engleskoj ga zovu „Milkgate" – sukob, verbalni, fizički i laktozni (bačeno je mleko, poliven asistent Žozea Morinja koji je bio inicijalna meta), između fudbalera i stručnih štabova Mančester Sitija i Junajteda posle pobede ovih prvih koja im, praktično izvesno, donosi titulu prvaka Engleske. Pep Gvardiola je, na konferenciji posvećenoj meču sa Svonsijem, gotovo isključivo govorio o ovom incidentu...

Trener Mančester Sitija je naglasio da „ohrabruje" svoje igrače da proslavljaju pobede, protiv bilo kog protivnika, ali opovrgava tvrdnje da su oni preterali u tome.

Žoze Morinjo je prišao svlačionici gradskih rivala i zahtevao od njih da „pokažu poštovanje", da bi se kasnije obreo i pred svlačionicom sudije Majkla Olivera (od koga nije zahtevao poštovanje, već samo nekoga na kome će se istresti zbog nedosuđenog jedanaesterca).

Gvardiolu su novinari pitali da su igrači „slavili previše", na šta je on rekao decidirano: „Definitivno ne!".

„Bili smo srećni. Dobili smo derbi protiv jednog od najvećih rivala koje imamo".
Žoze Morinjo, koji je govorio na konferenciji za medije uoči meča sa Bornmutom, bio je lapidarniji.

„Jedino što mogu da kažem jeste da je u pitanju različitost – različitost u ponašanju, u obrazovanju. Samo to i ništa više".

Fudbalska asocijacija je najavila da će tražiti od oba kluba da iznesu do srede zvanično viđenje dešavanja, posle meča koje je Sitiju donelo rekordnu 14. pobedu u nizu u Premijer ligi i, za ovu fazu sezone, rekordnih 11 poena prednosti.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи