Đukić: Nema favorita, ali nama je derbi bitniji

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić uoči 156. "večitog derbija" izjavio je da očekuje praznik fudbala, a da je utakmica trenutno mnogo bitnija za njegov tim jer Zvezda dolazi u Humsku sa devet bodova prednosti.

"Očekuje nas veliki derbi i utakmica dve ekipe koje se bore za titulu. Obe ekipe su izborile plasman u Evropi. Praznik fudbala nas čeka i nadam se da će proći u fer i korektnom odnosu i neka pobedi bolji tim", izjavio je Đukić na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

Đukić je rekao da nema problema sa nešto slabijim rezultatima svoje ekipe jer je jedino merilo njihove ocene borbenost, a ona je, prema njegovim rečima, neosporna kod igrača Partizana. 

"U derbiju nema favorita. Mnogo puta se dešavalo da bolji tim izgubi. Biće egal meč u kome nema favorita. Ne mogu da vrednujem svoju ekipu na osnovu igre na terenu koji nije fudbalski poput onog u Kruševcu. Jedino mogu da ih evaluiram na osnovu borbenosti, a moji igrači su to dali. Gro bodova smo izgubili kod kuće, nemamo prava na grešku jer i Zvezda igra dobro."

Trener crno-belih istakao je da je neizvestan nastup Zorana Tošića, dok je odranije poznato da neće igrati Marko Janković.

"Siguran sam da će oni koji budu spremni biti dostojna zamena. Mi smo ekipa na prvom mestu, ali individualni kvalitet je bitan".

Đukić je govorio i o jeftino primljenim golovima kao problemu koji utiče na rezultat.

"Ne smemo da dozvolimo jeftine golove, protiv Dinama sedam ukupno, u Kruševcu dva. To su momenti pada koncentracije. Moramo da obezbedimo svoj pa tek onda da krenemo na protivnički. Uvek smo pobeđivali kada smo bili čvrsti pozadi", poručio je Đukić i dodao da je problem između Sume i Ožegovića u vezi sa izvođenjem penala u Kruševcu izglađen posle meča, uz šaljivu opasku da ga u derbiju sigurno neće biti sa aluzijom na činjenicu da crno-belima 22 godine nije sviran penal.

Fudbaler Partizana Danilo Pantić izjavio je da očekuje spektakl, a dodatni razlog za optimizam je činjenica da ima pozitivan skor u mlađim kategorijama protiv Zvezde. 

"Atmosfera u ekipi je fantastična. Prezimili smo u Evropi, u domaćem prvenstvu gubimo bodove, ali i igramo u nehumanim uslovima. Imam samo jedan poraz u derbiju u mlađim kategorijama i nadam se da će se niz nastaviti", rekao je Pantić.

Utakmica između Partizana i Crvene zvezde igra se u sredu od 18 sati na stadionu u Humskoj.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи