Sukob posle derbija Mančestera, na Morinja bačeno mleko

U Srbiji postoji termin "treće poluvreme", koje označava koncept, prisutan u nižim ešalonima fudbala, završetka mečeva u lokalnim ugostiteljskim objektima (čitaj kafanama). I mančesterski derbi, koji je na terenu dobio Siti, ne toliko ubedljivim rezultatom koliko ubedljivom igrom, imao je svoj epilog van igrališta. Doduše, manje prijateljski i mnogo agresivniji...

U taboru Junajteda su, prenose brojni ostrvski mediji, bili iziritirani „preteranim slavljem" gostiju, koji ne samo da su prekinuli niz od 40 mečeva bez poraza na svom stadionu „crvenih đavola" već su i sami postavili rekord po broju uzastopnih pobeda u Premijer ligi, a pritom i najvećem rivalu pobegli čak 11 bodova na tabeli.

Pep Gvardiola nije želeo da bude deo slavlja posle meča sa navijačima, iako su ga njegovi asistenti na to nagovarali. Katalonac kao da je predosetio da bi stvari mogle da se otrgnu kontroli, pošto su igrači nastavili slavlje i u tunelu i svojoj svlačionici.

Naravno, to je uobičajeni deo fudbalskog folklora, ali Morinju se to nije dopalo (da podsetimo, Morinjo je imao zamerke i na način na koji je Konte proslavio pobedu Čelsija protiv Junajteda prošle sezone).

Portugalac je otišao da umiri igrače Sitija (koje, primetiće neko, nije uspeo da umiri na terenu, što mu je valjda jedino i posao), ali mu je Brazilac Ederson odbrusio na portugalskom jeziku.

Izvori iz oba kluba tvrde da do sukoba nije došlo, ali je izvesno da je Mikael Arteta, pomoćni trener Mančester sitija, zaradio posekotinu.

Sve se dogodilo ispred gostujuće svlačionice i nije trajalo duže od dva minuta, slažu se britanski mediji. Izvesno je da je mleko, koje se tu nalazilo za čaj i kafu fudbalera Mančester sitija, bačeno na Morinja.

Morinjo je potom otišao da se razračuna sa sudijom Majklom Oliverom, a potom je, bez znakova uznemirenosti, otišao na konferenciju za medije prema rasporedu.

Igrači dva tima su posle svega sasvim normalno razgovarali jedni sa drugima, a viđeno je i mnogo nasmejanih lica.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи