Podela bodova u Liverpulu, "građani" vladaju Mančesterom

"Prijateljski" derbi Liverpula bez pobednika, Liverpul – Everton 1:1. Salah nastavio seriju, bod Evertonu doneo Vejn Runi sa "bele tačke". Mančester siti bolji od Junajteda.

Veliki dan za grad Liverpul, pošto se čitav grad sjatio na tribinama Enfilda. Što u crvenim, što u plavim dresovima.

Jirgen Klop je iznenadio sa postavom bez Roberta Firmina i Filipea Kutinja, a sa druge strane Sem Olardajs polako budi optimizam u plavom delu grada Bitlsa.

Pošteno je reći da je Liverpul bio daleko bolji rival. Napadali su "crveni" sa svih strana, a u finišu prvog dela igre došli su do prednosti. Još jedan momenat genijalnosti Mohameda Salaha, koji je doneo prednost Liverpulu i nastavio golgetersku seriju.

I u nastavku je Liverpul bio bolji, ali je jedan momenat (kao i mnogo puta u prethodnim godinama) bio koban za ekipu sa Enfilda.

Loša reakcija Dejana Lovrena, a potom i duel koji je arbitar okarakterisao kao faul (za engleske standarde možda prestrogo).

A bilo bi nepravedno da je neko drugi izveo penal. Vejn Runi je postavio loptu na kreč u 77. minutu, sigurno šutirao i matirao Simona Minjolea.

Veliki bod za Everton, s obzirom na prethoni period u kojem je Liverpul mleo rivale, a "karamele" prošle turbulentan period.

Liverpul je četvrti na tabeli sa 30 bodova, dok je Everton deseti sa 19.

U prvom današnjem meču, Sautempton i Arsenal su odigrali, takođe, 1:1.

Čarli Ostin je u trećem minutu, na asistenciju Dušana Tadića, doneo prednost domaćinu. Bod gostima obezbedio je rezervista Olivije Žiru, golom u 88. minutu.

Arsenal je peti sa 29 bodova, dok Sautempton zauzima  11. poziciju sa 18.

U poslednjem današnjem meču, Mančester siti je, u gradskom derbiju, savladao Junajted sa 2:1.

Siti je poveo preko Davida Silve u 43. minutu, ali je Rašford izjednačio u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena. 

Ipak, Siti, koji je igrao kao gost na ovom meču, došao je do prednosti, ispostaviće se i odlučujućeg gola, preko Nikolasa Otamendija u 54. minutu.

Siti je prvi na tabeli sa 46 bodova, a Junajted drugi sa 36. Ovaj trijumf ekipe Pepa Gvardiole može biti i odlučujući u šampionskoj trci u Premijer ligi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво