Читај ми!

Napredak iznenadio Partizan

Napredak je savladao Partizan sa 2:1 u napornoj utakmici po vrlo raskvašenom i za igru teškom terenu, čime je prekinuo Partizanovu seriju od sedam uzastopnih pobeda na gostovanjima. Ovom pobedom Napredak je povećao svoje šanse da obezbedi plasman u plej-of fazu prvenstva.

Početak meča Napretka i Partizana je kasnio zbog nekoliko incidenata koje su načinili navijači jednog i drugog tima, a glavni sudija meča Milorad Mažić je na kratko i prekinuo meč dok se navijači nisu primirili.

Partizan je u meč ušao samouvereno i načinio seriju šansi za pogodak, ali je domaći tim u 44 minutu iskoristio kontranapad i poveo golom Alekse Vukanovića, posle sjajnog prodora Boranijaševića. Na poluvreme se otišlo sa prednošću Napretka od 1:0.

U nastavku utakmice Partizan pojačava pritisak ali napredak ponovo koristi prvu priliku i povećava prednost na 2:0. Ovoga pota strelac je boi Uroš Đerić, a ponovo je Boranijašević asistirao.

Samo par minuta kasnije Boranijašević je opet asistirao, ali ovoga puta na suprotnos strani, u svom šesneastercu je oborio Ožegovića a sudija Mažić je doudio jedanaesterac.

Marko Jevtović je sigurno izveo penal i smanjio na 2:1, a Partizan uprkos pritisku do samog kraja meča nije uspeo da spase bod na gostovanju u Kruševcu.

Posle pobede nad Crvenom zvezdom, Napredak je uspeo da savlada i Partizan u veoma teškom meču 21. kola Superlige.

Tok meča:

16.06 - Kraj utakmice, Napredak je savladao Partizan sa 2:1 u 21. kolu Superlige.

16.01 - Sudija Mažić je produžio meč za 5 minuta nadoknade. Partizan nastavlja pritisak pokušavajući da dođe do izjednačenja.

15.39 - Penal za Partizan! U kaznenom prostoru Napretka Boranijašević obara Ožegovića, a Mažić dosuđuje jedanaesterac. Marko Jevtović uspeva da savlada Nikolu Petrovića i smanji prednost Napretka na 2:1. Pre izvođenja jedanaesterca u redovima Partizana je došlo do rasprave između Sume i Ožegovića ko će izvoditi penal, pa je Jevtović vrlo uspešno razrešio dileme.

15.25 - Goool! Napredak vodi sa 2:0. Uprkos napadima i šansama Partizana, Napredak ponovo koristi svoju prvu šansu za povećanje prednosti pogotkom Uroša Đerića.

15.20 - Veliki pritisak Partizana od samog početka drugog poluvremena i belika šansa za Tavambu koji sa peterca šalje loptu pored gola uz samu stativu golmana Petrovića.

15.16 - Počelo je drugo poluvreme. Prvi posed lopte ima domaći tim koji od 44 minuta vodi sa 1:0.

14.55 - Kraj prvog poluvremena u kome je Partizan imao veću inicijativu i nekoliko velikih šansi, ali je Napredak, zahvaljujući pogotku u 44 minutu igre, na odmor otišao za prednošću od 1:0.

14.52 - Partizan pritiska u finišu poluvremena i ima nekoliko šansi, ali ne uspeva da dođe do gola. Igraće se 4 minuta nadoknade.

14.40 - Gol, Napredak vodi sa 1:0! Posle niza dobrih, a neiskorišćenih šansi za Partizan, na drugoj strani Napredak koristi svoju prvu šansu za pogodak i vođstvo. Strelac je Aleksa Vukanović.

12.24 - Meč je nastavljen posle kraćeg prekida.

14.20 - Novi prekid meča. Na strani navijača Partizana, na južnoj tribini, pojavio se problematičan transparent, a potom je na teren bačeno nekoliko baklji pa je sudija prekinuo meč dok se transparent i baklje ne uklone.

14.12 - Prva dobra šansa za Partizan, ali Ožegović zbog lošeg terena nije uspeo dobro da zahvati loptu na petercu Napretka.

14.07 - Meč je opet prekinut na kratko, jer su navijači partizana ubacili baklju na teren. Pirotehnika je uklonjena i meč je nastavljen.

14.06 - Počeo je duel Napretka i Partizana u 21. kolu. Partizan u znatno oslabljenom sastavu, u sastavu tima nema ni Tošića ni Evertona. Meč sudi Milorad Mažić sa pomoćničkim timom, početni udarac imaju gosti iz Beograda.

14.02 - Početak meča je odložen zbog navijača Napretka koji su grudvama gađali golmana Partizana, pa je sudija Milorad Mažić povukao igrače sa terena i tražio od organizatora da isprazni tribinu iza gola Partizana.

13.50 - Očekuje se početak utakmive Napretka i Partizana. Do poslednjeg momenta odigravanje utakmice je bilo pod velikim znakom pitanja zbog veoma vlažnog terena, ali je ipak odlučeno da se meč ne odlaže, pa se očekuje početak u najavljenom terminu.

Crno-beli su posle obezbeđivanja proleća u Evropi igrali dva puta nerešenno u domaćem šampionatu (bodove iz Humske odneli su i Spartak i Vojvodina), pa će u Kruševcu tražiti pobedu za bolje raspoloženje pred derbi.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво