Читај ми!

Zvezda ubedljiva protiv Borca

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su na svom stadionu ekipu Borca iz Čačka sa 3:0 u okviru 21. kola Superlige Srbije, čime su iskoristili kiks Partizana u Kruševcu i povećali prednost na devet bodova u odnosu na "večitog" rivala.

Zvezda je odigrala veoma siguran i dominantan meč, imala loptu u nogama većim delom utakmice, stvarala dosta šansi, od kojih je tri iskoristila.

Borac je "načeo" Adžić golom u 35. minutu meča, odličan pas Milijaša ka Pešiću koji je na sebe privukao pažnju golmana Borca, da bi potom uposlio Adžića kome nije bilo teško da postigne gol.

Pešić je sa pravom poneo titulu igrača utakmice, jer je zadavao dosta glavobolja odbrani gostiju.

Zvezda se nije zadovoljila jednim golom, pa je u drugom poluvremenu zadržala, pa čak i pojačala tempo.

U 50. minutu ponovo su isti akteri učestvovali kod postizanja gola. Ovoga puta je Adžić uposlio Pešića, koji je iz malo sreće i defanzivca borca Otaševića savladao golmana Bajića.

Svoj debi u Zvezdinom dresu, ali i profesionalnom fudbalu zabeležio je Dejan Joveljić, najbolji strelac omladinske lige Srbije.

Do kraja meča Zvezda je nastavila da u velikom procentu ima loptu u svojim nogama i da kratkim dodavanjima stvara višak na polovini Borca i preti po gol protivnika.

Nakon 21 odigranog meča Crvena zvezda je upisala svoju 18. pobedu i nalazi se na prvom mestu tabele sa 56 osvojenih bodova, devet više od „večitog" rivala Partizana sa kojim u sredu igra derbi.

Borac je upisao 14. poraz i nalazi se na toj poziciji na tabeli, naredni meč Čačani igraju protiv Mladosti. 

18.24 – Kraj meča, pobeda Crvene zvezde nad Borcem od 3:0.

17.55 – GOOOL! Pešić postiže gol u 63. minutu za vođstvo Zvezde od 3:0. Ponovo Zvezda probija sa leve strane, Pešić je iako usamljen na protivničkoj polovini i ne iz baš izgledne prilike uputio veoma jak i precizan šut i postigao jako lep pogodak.  

17.42 – GOOOL! Zvezda vodi sa 2:0 od 50. minuta, autogolom Otaševića. Ponovo su glavni akteri bili Adžić i Pešić. Prvo je Adžić probio po levoj strani i sjajno uposlio Pešića, koji je u šesnaestercu imao nameru da se "oduži" krilu Zvezde, ali se isprečio Otašević, međutim lopta je završila u mreži Čačana. 

17.37 – Nastavljen je meč na stadionu "Rajko Mitić".

17.18 – Kraj prvog poluvremena nakon kojeg Zvezda vodi sa 1:0.

Beogradski crveno-beli su bili bolji protivnik u prvih 45 minuta u kojih su uspeli da kontrolišu tempo meča, imaju loptu u posedu i dođu do većeg broja prilika.

Gosti pokušavaju da iz prekida i kontra napada ugroze gol Borjana, najčešće preko Kneževića, ali im to u prvom delu meča nije uspevalo.  

Najzapaženiji na meču je Aleksandar Pešić koji se i pre i posle gola Zvezde u nekoliko navrata nalazio  u gol šansi, ali nije uspeo da zatrese mrežu protivnika.  

17.08 – GOOOL! Crvena zvezda vodi od 35. minuta golom Luke Adžića. Milijaš je uposlio Pešića koji je izbegao ofsajd zamku i potom veoma nesebično uposlio Adžića kojem nije bilo teško da smesti loptu u mrežu protivnika. 

16.30 – Nakon minuta ćutanja u znak preminulog navijača Crvene zvezde na utakmici protiv Kelna, počeo je meč na stadionu "Rajko Mitić". 

16.15  Poznati su sastavi obe ekipe:

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Babić, Frimpong, Rodić, Račić, Milijaš, Jovičić, Srnić, Adžić, Pešić.

Borac: Bajić, Knežević, Obradović, Marinković, Delić, Zoćević, Marković, Lima, Jovanović, Filipović, Otašević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво