Pačuka i Gremio u panameričkom derbiju, Al Džazira čeka Real Madrid

Nekako u senci mečeva nacionalnih šampionata koji se igraju ovog vikenda (što samo potvrđuje neophodnost odluke Fife da rekonstruiše čitav koncept klupskog Svetskog prvenstva), odigrani su dueli koji su odlučili o preostalim polufinalistima turnira u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Među četiri najbolja tima plasirali su se meksička Pačuka i Al Džazira, ekipa iz Abu Dabija.

U prvom meču drugog dana takmičenja na Svetskom klupskom prvenstvu šampion srednje i severne Amerike, meksička Pačuka, bila je bolja (1:0) od Vidada iz Kazablanke, šampiona Afrike.

Bilo je potrebno da se odigra 120 minuta kako bi jedan tim stigao do trijumfa i polufinala takmičenja, a važno je naglasiti da je marokanski sastav igroa sa igračem manje zbog isključenja Brahima Nakača.

U meču bez prevelikih prilika, Viktor Gusman je postigao jedini gol na Zajed sports siti stadionu.

Pačuka će u duelu sa finale igrati sa Gremiom, osvajačem Kopa Libertadores, inače, naravno, velikanom iz brazilskog Porto Alegrea.

Drugi polufinalni par činiće madridski Real i ekipa Al Džazire, koja je u drugom susretu nominalnog četvrtfinala bila bolja od japanske ekipe Urava Red Dajmonds, šampiona Azije (1:0).

Jedini pogodak za tim koji igra na šampiona samo zbog toga što je domaćin istog postigao je Ali Mabkut.

Urava je bila dominantniji rival – mahom kao što je to bio i Oklend Siti, šampion Okeanije – ali je Al Džazura ponovo uspela da stigne do gola vrednog pobede.

Mečevi polufinala Svetskog prvenstva za klubove, koga uskoro očekuje restrukturiranje, igraju se 12. i 13. decembra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво