Zvezda proslavlja jesenju titulu, Partizan u Kruševcu

Euforija zbog plasmana "večitih" u nokaut fazu Lige Evrope još traje, a za vikend je na programu 21. kolo Superlige Srbije u kojem lider Crvena zvezda protiv čačanskog Borca ima priliku da overi jesenju titulu, dok Partizan u derbiju runde gostuje Napretku u Kruševcu. Spartak slavio na Voždovcu i ostao treći.

Prvi put u istoriji desilo se da dva najveća srpska kluba obezbede "proleće u Evropi", nakon što je Crvena zvezda pobedila Keln (1:0) i pridružila se Partizanu, a sada nastavljaju iscrpljujuću borbu za titulu.

Izabranici Vladana Milojevića u sjajnom raspoloženju čekaju Borac i u slučaju pobede stigli bi do jesenjih počasti baš pred večiti derbi u sredu u Humskoj.

Sa druge stane, Partizan posle Kijeva ide na novo gostovanje, ekipi koja je ove sezone nanela jedini poraz Crvenoj zvezdi u prvenstvu, baš u Kruševcu, i koja juri izlazak na međunarodnu scenu.

Vojvodina u Novom Sadu protiv "fenjeraša" Javora traži izlazak iz krize i prvi trijumf nakon pet utakmica, kao i Rad protiv Mačve za beg iz opasne zone.

Fudbaleri subotičkog Spartaka pobedili su u gostima Voždovac 3:2 (1:0) u prvom meču 21. kola Superlige Srbije.

U derbiju timova sa vrha Spartak se učvrstio na trećem mestu golovima Mileta Savkovića u 26. i 82, kao i Đorđa Ivanovića iz penala u 51. minutu. Domaćin je dva puta pokušao da unese neizvesnost preko Aleksandra Filipovića u 79. i Nikole Ćirkovića u 85. minutu, ali nije uspeo je izbegne poraz i sada je ugrozio četvrtu poziciju.

U ostalim utakmicama igraju, subota: Rad - Mačva (13 sati), Radnički Niš - Čukarički (13), Vojvodina - Javor (13), Zemun - Radnik (13), Mladost Lučani - Bačka (15). Nedelja: Napredak - Partizan (14), Crvena zvezda - Borac Čačak (16.30).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво