Đukić i Jevtović: Znamo ko je Dinamo, ali i Partizan je evropski velikan

Miroslav Đukić i Marko Jevtović, trener i fudbaler srpskog šampiona, govorili su za ukrajinske i srpske medije uoči oficijelnog treninga pred duel kijevskog Dinama i Partizana, koji će odlučiti o redosledu na tabeli grupe B dve ekipe koje su već obezbedile igranje evropskog fudbala na proleće. Đukić je pričao o zdravstvenom stanju fudbalera, Jevtović o istoriji i doprinosu fudbalu ukrajinskog giganta.

„Očekuje nas lep fudbalski meč. Nema neizvesnosti plasmana tako da neće biti tenzije. Međutim, u igri je prvo mesto. Mi to želimo i u skladu sa tim očekujem lepu fudbalsku predstavu", rekao je Đukić.

„Došli smo (svojim igrama i rezultatima) u situaciju da ova utakmica nema nekakav rezultatski značaj. Prvobitni cilj je ostvaren. Ulazimo u meč rasterećeni, ali i svesni da ovaj meč može mnogo toga da donese našem klubu, po pitanju prestiža. U obavezi nam je da pokušamo da pobedimo", istakao je Jevtović.

Iako nije bio akter prvog duela dva tima odigranog u Beogradu (bio je povređen), vezista osvajača srpske duple krune upitan je da prokomentariše taj susret i pouke koje su crno-beli, eventualno, iz njega izvukli. Da podsetimo, Partizan je vodio sa 2:0 na poluvremenu, ali je meč izgubio sa 3:2.

„Znamo šta nas je dovelo do toga da vodimo u prvom poluvremenu, a šta smo to radili pogrešno da primimo tri gola u drugom poluvremenu. Mi smo pokazali da možemo da igramo protiv svakoga, to smo pokazali ove sezone, i pokušaćemo to da demonstriramo i ovde, u Kijevu", kazao je Jevtović.

Everton Luiz, drugi deo para centralnih veznih fudbalera Partizana, na poslednjem meču u Superligi Srbije je izašao zbog povrede, ali je trener Đukić objasnio da on može da igra. Na nesreću, isto ne važi i za Zorana Tošića, koji nije ni trenirao sa ekipom. Očekuje se, pak, da reprezentativac Srbije bude spreman za poslednja dva duela u domaćem šampionatu, od kojih je jedan i „večiti derbi" u sredu.

„Everton je sa nama, dobio je udarac u koleno. Spreman je da igra, nema nikakvih fizičkih problema", objasnio je Đukić.

Na poslednja dva meča Partizan je igrao sa tri defanzivca u liniji, a protiv Voždovca, na prvoj od njih, Jevtović je igrao centralnog među njima. Da li nešto slično može da se očekuje od Partizana i u Ukrajini?

„To nije pitanje za mene, naravno. Šef o tome odlučuje. Nikada ranije nisam igrao štopera, malo mi je bilo čudno. Ali mislim da mogu da odigram i na tom mestu. Ukoliko budemo igrali u formaciji u kojoj smo igrali cele godine ili u ovoj novoj, naš stav se neće promeniti, možda eto samo način na koji počinjemo napad ili se branimo", naglasio je Jevtović.

Dinamo iz Kijeva je najtrofejniji klub Sovjetskog Saveza, klub čiji treneri su bili Viktor Maslov i Valerij Lobanovski, kluba čiji tim iz 1986. godine, koji je osvojio Kup pobednika Kupova savladavši svakog protivnika sa najmanje tri gola razlike, se smatra jednim od najboljih u istoriji ovog sporta. Sve to utiče na pripremu igrača Partizana.

„Svesni smo istorije kluba sa kojim igramo. Znamo šta je taj klub dao svetskom fudbalu u proteklim godinama. Mnoge (taktičke) novine su oni uvodili. Ovo je duel dve velike evropske ekipe", rekao je Jevtović.

Miroslav Đukić je zadovoljan razvojem tima koji vodi.

„Ova ekipa ima veliku, veliku mogućnost da i dalje napreduje. Rezultati su odlični, ali ova ekipa može još, ima odlične igrače", zaključio je Đukić, a potvrdu njegovih reči fudbaleri Partizana mogu da učine već u četvrtak, kada na stadionu, gde će biti odigrano i finale Lige šampiona naredne godine, igraju za prvo mesto grupe B Lige Evrope.

Crno-beli su već napravili istorijski uspeh u Evropi, u svakako već istorijskoj godini za njih (u kojoj je serijom od 37 mečeva bez poraza osvojena šesta dupla kruna u istoriji), ali imaju i priliku da naprave korak više

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво