Читај ми!

Crvena oluja oduvala Moskovljane, Evropa videla prvi poraz Sitija u sezoni

Liverpul je ekipa sa mnogo očiglednih kvaliteta i jednom banalno očiglednom manom, ali kada uspe da je prikrije – kao u meču sa moskovskim Spartakom – ekipa Jirgena Klopa je spektakularna. Liverpul Spartak 7:0. Fudbalski svet je dobio uvid u ogromne talente 17-godišnjeg Fila Fodena i 18-godišnjeg Brahima Dijaza, šampiona sveta sa Engleskom, ali je dobio uvid i da Mančester Siti (iako u eksperimentalnom sastavu i istoj takvoj bazičnoj formaciji) nije nepobediv... iako je takav delovao od avgusta. Bešiktaš još jednom pokazao zavidan nivo igre, što se nipošto ne može reći za Borusiju iz Dortmunda Pitera Boša. Naposletku, 33 gola su postignuta poslednje večeri Lige šampiona u 2017. godini, što je doprinelo da, po prvi put u istoriji, broj pogodaka u grupnoj fazi prevaziđe 300.

Ekipe Liverpula, Sevilje, Porta i Šahtjora poslednja su četiri učesnika osmine finala Lige šampiona i posle utakmica odigranih u sredu pridružili su se Mančester junajtedu, Bazelu, Pari Sen Žermenu, Bajernu, Romi, Čelsiju, Barseloni, Juventusu, Mančester Sitiju, Bešiktašu, Totenhemu i Real Madridu.

Takmičenje u Ligi Evrope nastaviće Atletiko Madrid, Seltik, CSKA Moskva, Sporting, Borusija Dortmund, Spartak Moskva, Napoli i Red Bul Lajpcig.

Sa taktičkog gledišta, daleko najzanimljiviji meč odigran je u Ukrajini.

Mančester Siti je počeo u 3-4-2-1 sistemu, u kome nije igrao čitave sezone, sa 17-godišnjim Filom Fodenom na mestu levog krilnog beka. Fernandinjo je igrao centralnog beka, dok je desni sajd bek bio opet veoma mladi Tosin Adarabiojo. Nakon dugo vremena i Jaja Ture se našao na terenu.

Eksperimentalni sastav Sitija, kao i pomalo zaboravljena bazična formacija, doprineli su da se ekipa Šahtjora, u biti izuzetno kvalitetna, oseti veoma prijatno na terenu.

Dva gola Ukrajinaca naterali su Gvardiolu da promeni nekoliko stvari u nastavku, da pređe na igru sa četiri igrača u poslednjoj liniji, ali i dalje pritisak nije postojao u igri engleskog sastava, s obzirom da su Fernandinjo i Leroj Sane svesno odmoreni za meč sa Mančester Junajtedom, koji ima potencijal da odredi dalji tok borbe za titulu u Premijer ligi.

Brahim Dijaz je odigrao veoma kvalitetnih pola sata, a i Foden se mnogo oslobodio kada je prešao da igra kao lažni bek, s obzirom da se najbolji igrač šampionata sveta za kadete u Indiji očigledno mnogo bolje snalazi kada igra između protivničkih defanzivnih linija i kada se koristi kao neko ko pravi višak i doprinosi napadačkoj pozicionoj strukturi na aktivniji način.

Naposletku, posle nekoliko prilika i pogođene stative Gabrijela Žezusa, mladi Brazilac je izborio jedanaesterac koji je iskoristio Serhio Aguero, koji je naknadno ušao kada je Siti prešao na 4-2-2-2, inače noviji sistem u Gvardiolinom arsenalu i veoma zanimljiva opcija pred naredne, takmičarski značajne mečeve.

Rezultati i strelci:

Grupa E: Liverpul – Spartak 7:0 (Kutinjo 4 penal, 15, 50,

Firmino 18, Mane 48, 76, Salah 86), Maribor – Sevilja 1:1

(Tavareš 10 – Ganso 76).

Tabela: Liverpul 12, Sevilja 9, Spartak Moskva 6, Maribor 3.

Grupa F: Fejenord – Napoli 2:1 (Jergensen 33, Žuste 90–

Zjelinski 2), Šahtjor – Mančester Siti 2:1 (Bernard 26,

Ismaili 33 – Aguero 90).

Tabela: Mančester Siti 15, Šahtjor 12, Napoli 6, Fejenord

3.

Grupa G: Red Bul Lajpcig – Bešiktaš 1:2 (Keita 87 – Negredo 10

penal, Taliska 90), Porto – Monako 5:2 (Abubakar 9, 33,

Brahimi 45, Telješ 66, Soareš 88 – Glik 61 penal, Falkao

78)

Tabela: Bešiktaš 14, Porto 10, Red Bul Lajpcig 7, Monako 2.

Grupa H: Real Madrid – Borusija Dortmund 3:2 (Majoral 8, Ronaldo

13, Vaskez 81 – Obamejang 43, 49), Totenhem – APOEL 3:0

(Ljorente 21, Son 38, N'Kudu 80)

Tabela: Totenhem 16, Real Madrid 13, Borusija 2, APOEL 2.

Ovako su se hronološki dešavale stvari u završnici grupne faze Lige šampiona:

22.45 – Ekipe koje su se plasirale u šesnaestinu finala Lige šampiona:

22.42 – Grupna faza Lige šampiona je završena, a ovo su rezultati drugog dana poslednjeg, šestog kola:

22.30 – Kakav bi to meč Liverpula bio na kome Mohamed Salah nije postigao gol? Egipatski reprezentativac i sedmi put trese mrežu Spartaka...

22.26 – Sadio Mane postiže svoj drugi gol na meču, ukupno šesti za Liverpul protiv očigledno nedoraslih gostiju iz Moskve.

22.01 – Liverpul vodi sa 5:0 protiv moskovskog Spartaka, Kutinjo ima het-trik pored svog imena.

21.34 – Čitavih 17 golova postignuto je u prvih 45 minuta na svim mečevima.

21.19 – Totenhem je poveo protiv APOEL-a, a Šahtjor ima dva gola prednosti protiv Mančester Sitija (koji, istina, igra u eksperimentalnom sastavu i eksperimentalnoj bazičnoj formaciji).

21.06 – Liverpul vodi sa 3:0, a Real Madrid ima dva gola prednosti protiv Borusije (Ronaldo je konačno strelac), a u međuvremenu je i Bešiktaš poveo u Lajpcigu.

21.00 – Značajan broj golova u prvih petnaest minuta mečeva. Liverpul vodi, baš kao i Maribor protiv Sevilje, Real Madrid protiv Borusije Dortmund, Porto protiv Monaka, Napoli protiv Fejenorda u Roterdamu...

20.45 –  Počeli su poslednji mečevi Lige šampiona koje ćemo pratiti u 2017. godini...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво