Đukić o Voždovcu, Sumi, Antonovu, Stojkoviću...

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da će učiniti sve da se ekipa na "krovu" revanšira Voždovcu za jedini poraz u domaćem šampionatu. Trener srpskog prvaka govorio je i o učinku Sume, statusu Antonova, golmana Stojkovića...

"Očekuje nas jak rival od koga smo izgubili u prvom delu prvenstva. Sve ćemo učinati da im se revanširamo na njihovom stadionu. Za ovu utakmicu ne računamo na Vulićevića i Jankovića, dok se u sastav vraćaju Jevtović, Miletić i Ožegović. Moramo da izjednačimo intenzitet sa njima. To je ekipa koja igra napadački, svesni smo da igramo protiv dobrog protivnika. Voždovac je u grupi ekipa koje su odlične i nema opuštanja protiv njih", rekao je Đukić na konferenciji za medije u SC Teleoptik u Zemunu.

On je dodao da su njegovi fudbaleri obavili trening na veštačkoj travi, ali da ne mogu brzo da se prilagode na podlogu koja ih očekuje na Voždovcu.

"Težak zadatak nas čeka, Voždovac traži posed lopte i moramo da im odgovorimo istom merom. Ko bude intenzivniji, taj će da pobedi", izjavio je Đukić i dodao da je Janković dobio udarac u kuk i neizvesno je kad će se oporaviti.

Pričao je i o eventualnom odlasku golmana Vladimira Stojkovića na zimu.

"Svi koji volimo Partizan savetujemo Stojketu da ostane. Sve ćemo učinati da ostane, ali videćemo koliko će to biti realno".

Đukić je prokomentarisao i "rat" saopštenjima između Partizana i Crvene zvezde, naglasivši da "borba van terena nikome ne donosi ništa dobro".

"Moramo se boriti da se što manje diskutuje, a što više priča na terenu, što bi doprinelo poboljšanju srpskog fudbala. Pustimo sudije da rade slobodno i kako treba. Trebalo bi da stvorimo mehanizme za to, bez toga nema boljitka u srpskom fudbalu. Treba dozvoliti da se rasplamsa borba na terenu, a ne van njega".

Đukić je analizirao i slaba izdanja najskupljeg pojačanja u istoriji kluba Sejduba Sume i zbog čega je protiv Spartaka zamenjen.

"U fudbalu postoje faze bolje ili lošije igre, ali postoji intenzitet i rad za ekipu ispod koga ne može da se ide. Jedino Mesi i Ronaldo mogu manje da trče, a ostali zemaljski igrači na to nemaju pravo. Suma još uvek nema taj intenzitet".

Sličnu je tvrdnju imao i za Nemanju Antonova, s obzirom na to da je došao kao veliko pojačanje, a igra retko.

"Teren je merilo svega, svi oni imaju pravo da se izbore za status. Onoliko koliko daješ na terenu, toliko te vrednujem, a ne na osnovu prošlih klubova u kojima si igrao".

Utakmica 19. kola Superlige Srbije između Voždovca i Partizana igra se u sredu od 16 sati na krovu tržnog centra "Stadion".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво