Bez golova u Borisovu, odluka protiv Kelna

Fudbaleri Crvene zvezde i BATE Borisova odigrali su nerešeno 0:0 u okviru petog kola Grupe H Lige Evrope. Naredni meč Zvezda igra 7. decembra na stadionu "Rajko Mitić" u kojem će se odlučivati o prolazu u nokaut fazu takmičenja.

Zvezda je ponovo "pokazala zube" u Ligi Evrope, ali u nekoliko navrata lopta nije htela u gol BATE-a.

Crveno-beli su većim delom kontrolisali tok utakmice, čak i na gostovanju, imali veći posed lopte i stvorili znatno više šansi od domaćina.

Najbliži golu bili su Rodić i Boaći u nekoliko navrata, ali obojici je za slavlje nedostajalo malo sreće.

Boaći je imao šanse nakon šuta glavom u 87. minutu, kada se demarkirao odbrani BATE-a, ali njegov udarac nije bio najbolji, pa je golman domaće ekipe uspeo da interveniše.

Rodić sa druge strane je možda uradio sve što je u njegovoj moći u  dva navrata, ali ga je prvi put prečka sprečila fantastičnog pogotka desnom, slabijom nogom.

Druga šansa ujedno je bio i poslednji napad na meču, kada je ponovo šutirao desnom nogom, nakon kornera, ali je loptu nakon promene pravca sa gol linije izbacio defanzivac BATE-a.

Na kraju, Crvena zvezda ponovo može da žali za propuštenim šansama, ali je uradila veliki posao u Borisovu, a to je da nije dozvolila BATE-u pobedu, pa će sudbinu prolaska u nokaut fazu imati u svojim rukama u poslednjem kolu protiv Kelna koji je pobedio Arsenal kod kuće. 

Nakon pet odigranih mečeva u Grupi H, Arsenal je prvoplasirana ekipa sa deset osvojenih bodova, Zvezda je druga sa šest, Keln treći sa istim brojem bodova, ali sa lošijim međusobnim skorom, dok je BATE četvrti sa bodom manje.

Odluka ko će kao drugoplasirana ekipa proći u nokaut fazu biće doneta 7. decembra kada Crvena zvezda dočekuje Keln.

Tok meča:

20.49 – Kraj meča, BATE i Zvezda su odigrali bez golova, čime su osvojili po bod u petom kolu Grupe H Lige Evrope. 

20.48 – Rodić šutira u poslednjem napadu na meču, ali sa gol linije intervenišu defanzivci BATE-a.

20.43 – Sjajna šansa za Boaćija u 87. minutu koji je šutirao glavom nakon centaršuta Rodića, ali napadač Gane nije uspeo da savlada golmana BATE-a. 

20.27 – Ponovo Rodić u šansi, ovog puta nakon kornera se najbolje snašao u skoku, ali je njegov šut završio pored gola. 

20.05 – Uzvraća Zvezda sjajnim pokušajem Rodića u 50. minutu, koji desnom nogom silovito šutira, ali prečka sprečava slavlje fudbalera Crvene zvezde.

20.03 – Najbolju priliku na meču propušta BATE u 48. minutu, nakon stvorenog viška Gordičuk je sa desne strane šutirao, srećom po Borjana, pored gola.

20.00 – Nastavljen je meč.

19.46 – Završeno je prvo poluvreme u Borisovu, nakon kojeg nema golova. 

19.35 – Zvezda ponovo konkretnija, u 36. minutu Kanga pokušava sa distance, ali je golman BATE-a bio dobro pozicioniran.

19.06 – Ponovo preti Zvezda, nakon odlične razmene dodavanja, Stojković je centrirao sa desne strane, ali je Srnić glavom šutirao preko gola. 

19.02 – Prvi šut na meču, delo je Kange koji je pokušao sa dvadesetak metara, ali je njegov šut završio pored gola.

18.55 – Počeo je meč u Borisovu.

18.20 – Poznate su startne postave obe ekipe:

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво