Strepnja u Milanu, Uefa se sprema da dođe "po svoje"

Milan je trošio i trošio (i trošio) tokom leta za nama, ali se to, nažalost navijača i vlasničke hijerarhije "rosonera", nije prenelo, barem ne još uvek, u rezultate na terenu. Ali jeste, opet nažalost po iste subjekte, upalilo crvenu lampicu u Uefi, koja se sprema da pokrene istragu u vezi sa potencijalnom kršenjem pravila finansijskog fer-pleja.

Po Uefinim dobro poznatim pravilima, svaki klub koji potroši više od svojih ostvarenih prihoda (uz određene izuzetke) u opasnosti je da bude kažnjem, čak i isključenjem iz takmičenja.

Milan je tražio od Uefe da se uzdrži od sprovođenja ovog pravila nakon što je kineski biznismen Li Jong Hong kupio klub, a pritom je ponuđen biznis plan koji bi potkrepio takab zahtev.

Sedmostruki šampion Evrope je potrošio oko 230 miliona evra u letnjem prelaznom roku, a prijavio je gubitak od 33 miliona evra u prvoj polovini ove godine.

"Stigao je zahtev za pojašnjenje ekonomskog delovanja kluba", rečeno je Rojtersu.

Kako se ističe, Uefa još uvek nije odlučila da li će progledati kroz prste Milanu, a to bi trebalo da učini do kraja kalendarske godine.

Fininvest, kompanija koja je u vlasništvu Silvija Berluskonija, prodala je klub u aprilu za 740 miliona evra.

Milan je trenutno sedmi u Seriji A, a cilj koji se tiče povratka u Ligu šampiona deluje veoma daleko.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво