Marko Janković doneo pobedu Partizanu u Ivanjici

Fudbaleri Partizana savladali su u Ivanjici ekipu Javora sa 2:0 (2:0) u meču 17. kola Superlige Srbije. Dvostruki strelac na meču za crno-bele bio je Marko Janković.

Crno-beli su ovom pobedom prišli na četiri boda zaostatka za trenutno prvoplasiranom Crvenom zvezdom, i napravili lepu uvertiru za meč protiv Jang Bojsa u Ligi Evrope.

Dvostruki strelac za crno-bele bio je Marko Janković, u 9. i 37. minutu, a dobra vest za trenera Miroslava Đukića je i povratak Sejdube Sume, koji je odigrao poslednjih pola sata.

Istovremeno, Zemun je savladao Mačvu 1:0, golom Nemanje Vučića u 39. minutu iz penala.

Partizan je ostvario 13. prvenstvenu pobedu i drugi je na tabeli sa 42 boda, četiri manje od prvoplasirane Crvene zvezde.

Crno-beli su do vođstva stigli već u 9. minutu. Zoran Tošić je sa centra dodao loptu Jankoviću, on je sa 20 metara šutirao, lopta je na putu ka mreži zakačila jednog igrača Javora i otišla u bliži ugao gola Vladana Đogatovića.

Partizan je u 37. minutu udvostručio prednost, a ponovo je Janković bio strelac. On je, kao i kod prvog gola, šutirao sa dvadesetak metara, loptu je zakačio igrač domaće ekipe Miloš Karišik, nakon čega je lobovan golman Đogatović.

Javor je u krajem drugog poluvremena imao najbolju priliku kada je sa ivice kaznenog prostora šutirao Milanović, ali je Vladimir Stojković sjajno sačuvao svoju mrežu.

Tok meča u Ivanjici: 

14.52 - Kraj meča, Javor - Partizan 0:2.  

14.39 - Velika šansa za Javor, šut Milanovića brani odlični Stojković. 

14.36 - Odličan pokušaj Zorana Tošića u 77. minutu meča ipak nije rezultirao novim golom za crno-bele, odlična reakcija golama Đogatovića. 

14.29 - Oštar start Miletića nad Ilićem u kaznenom prostoru Partizana, glavni sudija meča bez reakcije... 

14.05 - Nastavljen meč... 

13.50 - Poluvreme na stadionu u Ivanjici, Partizan vodi sa 2:0. 

13.39 - GOOOL! Partizan od 37. minuta vodi sa 2:0 protiv Javora. Strelac ponovo Marko Janković, skoro na identičan način kao u 9. minutu. Lopta je pogodila defanzivca Javora, promenila smer, i završila iza leđa golmana domaće ekipe. 

13.11 - GOOOL! Partizan vodi u Ivanjici protiv Javora sa 1:0. Marko Janković dovodi crno-bele u vođstvo u 9. minutu meča.

13.01 - Sudija označio početak meča u Ivanjici... 

12.55 - Poznati su i sastavi...

Partizan: Stojković, Vulućević, N.R. Miletić, Mitrović, N.G. Miletić, Pantić, Jevtović, Tošić, Tavamba, Janković i Ožegović.

Javor: Đogatović, Terzić, Kornelijus, Kolaković, Amanović, Mitošević, Karišik, Eliomar, Milanović, Sević i Ivanovski.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво