Tajna uspeha Peruanaca – vatromet, avioni...

Peru se kvalifikovao na Svetsko prvenstvo u Rusiji posle pobede nad Novim Zelandom od 2:0 u revanšu baraža. Ništa nije prepušteno slučaju, Peruanci su se na sve načine trudili da poremete mir protivnika. Prvo im tri sata disu dali da slete na aerodrom. Potom su ih budili vatrometom, a za kraj avijacija je nadletala hotel i pravila dodatnu buku. Novozelanđani su ogorčeni na takav tretman.

Dok Peruanci slave, Novozelanđani su ogorčeni na tretman koji su imali u Limi. Gradovi domaćini, pogotovo u Južnoj Americi, često pokušavaju da na sve načine destabilizuju pritivnika, ipak Peruanci su ovog puta preterali.

Prvo su im tri sata odložili sletanje na aerodrom Jorge Čavez, jer su im naknadno promenili plan leta. Kada su se smestili u hotel, navijači su usred noći ispred hotela palili vatromet, ali to su i očekivali jer se pričalo da će biti vatreno.

Finale je usledilo na dan utakmice, a to čak ni lokalno stanovništvo nije očekivalo. Usred bela dana, dok su se Novozelanđani odmarali na terasi na vrhu hotela Mariot, tri lovca peruanskog ratnog vazduhoplovstva u niskom letu su nekoliko puta prošla jako blizu hotela.

Na donjem delu lovca "miraž 2000" posalo je "Vamos Peru" u bojama zemlje, što je potpuno preplašilo goste. Lovci su proizvodili zaglušujuću buku, a sa njima su se saosećali stanovnici Lime, koji su se čudili dok su snimali retko viđenu provokaciju.

Fudbalski savez Novog Zelanda žalio se svom ambasadoru u Peruu, koji je zatražio od peruanskog ministra odbrane službeno objašnjenje, ko i zašto je dozvolio lovcima da lete iznad hotela.

Svo vreme boravka Novozelanđana u hotelu, paraglajderi su leteli iznad okeana blizu hotela s porukama podrške svojoj reprezentaciji, a kada su se pojavili lovci, nije bilo nijednog. Po tome su Novozelanđani zaključili da je incident sa lovcima jako dobro i detaljno isplaniran.

"Očekivali smo neke provokacije i vatromet, ali ovo je ipak bilo previše. Ne znam ko je mogao garantovati za bezbednost naših fudbalera, ali i naših navijača koji su takođe bili u hotelu", stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Novog Zelanda.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара