Roberto Karlos: Srbiji želim finale Mundijala sa Brazilom

Legendarni brazilski fudbaler Roberto Karlos izjavio je danas da za njega plasman Srbije na Mundijal u Rusiji nije iznenađenje i poručio da ne bi imao ništa protiv da se srpski tim u finalu sastane sa Brazilom.

"Pratim reprezentaciju Srbije, ima mnogo važnih igrača, pratim i vašu ligu i dopada mi se stil fudbala. Plasman u Rusiju za mene nije iznenađenje jer imate sjajne igrače, srećan sam zbog vas i želim vam mnogo sreće u Rusiji. Čestitam igračima i još da im kažem da sada dolazi ono najlepše. Biću u Rusiji i pratiću vaš tim uživo", rekao je Roberto Karlos na konferenciji za medije u Beogradu.

Jedan od najboljih levih bekova u istoriji fudbala boravi u Beogradu, gde pohađa trenersku školu FSS, ali i kao planetarni ambasador kompanije "Planet win 365".

"Hvala Savezu, predsedniku Kokezi, profesorima koji su mi otvorili vrata. Još ne govorim srpski, ali naučiću, ovde je drugačija kultura od one koju sam dosad upoznao, živeo sam u Brazilu, Španiji, Italiji, Rusiji i Turskoj. Često sam dolazio ovamo, ljudi su divni i sjajno se ophode prema meni. Imate strast prema fudbalu, video sam to na časovima. Znate, lako je igrati fudbal, ali biti trener je teško. Mora mnogo da se uči", dodao je Karlos.

On je na pitanje da li bi prihvatio kada bi mu ponudili posao selektora Srbije bio veoma direktan.

"Da, prihvatio bih mesto selektora ako bi mi to ponudili. Imate odlične igrače i svako bi poželeo da bude trener takvog tima", rekao je on.

Fudbaler koji je sa Brazilom bio prvak sveta 2002. godine nada se da njegova selekcija posle debakla na minulom Mundijalu može do titule u Rusiji.

"Nakon poraza od Nemaca (7:1) popravila se situacija, novi selektor je Tite, tu je veliki broj novih igrača sa Nejmarom na čelu. Tim je reorganizovan i verujem da mogu do titule u Rusiji. Glavni konkurenti biće Nemačka, Španija, Argentina. Nemam ništa protiv da igramo i finale sa Srbijom", dodao je on.

Roberto Karlos trenutno obavlja posao ambasadora Reala i, kako je naveo, za sada nema ambiciju da postane trener slavnog kluba.

"Imam još pet godina do isteka tog ugovora. Zidan obavlja sjajan posao kao trener i nemam takve aspiracije. Stekao sam mnogo iskustva, ali ubrzo ću ponovo biti na terenu", rekao je on uz konstataciju da Real ima najboljeg fudbalera na svetu Kristijana Ronalda i da je favorit za sve titule.

On je istakao da je srpski derbi između Zvezde i Partizana "fudbalski klasik" poput duela Barselone i Reala, Brazila i Argentine ili Intera i Milana.

"Voleo bih da dođem i uživo gledam taj meč."

Na pitanje šta misli o Siniši Mihajloviću, takođe sjajnom izvođaču slobodnih udaraca, kratko je rekao: Profesor. Jedan od najboljih na svetu."

On je prokomentarisao i čuveni gol postignut u Tuluzu 1997. godine protiv Francuske kada je srušio zakone fizike.

"Nema objašnjenja kako sam uspeo. Deca me to često pitaju. Nisam ponovo pokušavao jer verovatno ne bih uspeo. Taj gol je najlepši u mojoj karijeri, drugačiji, dao sam i sjajan gol protiv Tenerifa. Ali to sve zavisi od treninga i redovnog rada", dodao je on.

Roberto Karlos nije hteo da izdvaja nekog srpskog igrača, ali je izdvojio tri najbolja leva beka na svetu: Marselo, Felipe Luis i Đordi Alba.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се