Читај ми!

Miroljubivo u Ulsanu, remi za kraj godine

Fudbaleri Srbije i Južne Koreje odigrali su nerešeno 1:1 u prijateljskom meču u Ulsanu. Ljajić doneo prednost "orlovima", Koreja izjednačila sa bele tačke. Branislav Ivanović odigrao 100. meč u dresu Srbije.

Srbija je još jednom, kao i u duelu sa Kinom, nastupila sa četvoricom u zadnjoj liniji, a privremeni selektor Mladen Krstajić je malo "promešao karte" u odnosu na duel sa Kinom pre nekoliko dana.

Priliku su od starta dobili Jagoš Vuković, Nemanja Maksimović, Marko Grujić, Andrija Živković, Aleksandar Prijović.

U prvom poluvremenu nije bilo mnogo lepog fudbala i uzbuđenja. Srbija je imala potpunu kontrolu u prvih 30 minuta, a potom su domaćini zaigrali mnogo bolje i imali inicijativu.

Domaćin je tako i nastavio u drugom delu igre, ali je Srbija došla do prednosti. Brz kontranapad, odlična akcija i asistencija Sergeja Milinković-Savića za Ljajića, koji je zatresao mrežu.

Ipak, nije dugo trajalo vođstvo Srbije, pošto je Koreja izjednačila posle nekoliko desetina sekundi.

Jedan bezazlen kontakt Jagoša Vukovića i jednog domaćeg fudbalera u kaznenom prostoru, kineski arbitar je okarakterisao kao prekršaj, pa je Ja Čeol iskoristio najstrožu kaznu.

Koreja je u nastavku pritiskala, uglavnom preko Sona, ali je rezultat do kraja ostao nepromenjen.

Kapiten Srbije na ovom meču, Branislav Ivanović, odigrao je u Ulsanu 100. meč za reprezentaciju. Sada je treći na listi iza Save Miloševića i Dejana Stankovića, a nedostaju mu četiri nastupa da postane igrač sa najviše nastupa u dresu nacionalnog tima.

Takođe, priliku na ovom meču su dobili i Marko Dmitrović, Miloš Veljković, Nemanja Radonjić, Mijat Gaćinović i Nikola Aksentijević.

Ovako je protekao meč:

13.50 – Kraj meča, rezultat je 1:1.

13.45 – Još dve odlične prilike za Sona! Dva puta je, više nego dobro, šutirao ka golu Srbije, oba puta Dmitrović je odbranio. 

13.40 – Son ponovo u centru pažnje. Prvo je dobro šutirao, Dmitrović intervenisao, a potom je fudbaler Totenhema pao u kaznenom prostoru u duelu sa Grujićem, ali je pokušao da inscenira prekršaj, a sudija je dobro procenio situaciju.

13.35 – Brz kontranapad Srbije, Živković je povukao loptu sa svoje polovine, na kraju šutirao sa dvadesetak metara, ali je bio neprecizan.

13.30 – Prilika za Ljajića, koji je šutirao preko gola iz teške situacije, a potom bolja prilika za Koreju. Son je prošao po desnoj strani, dobro šutirao, ali je Dmitrović sjajno reagovao i odbranio njegov udarac.

13.18 – GOOOL! Koreja je izjednačila, Ja Čeol je siguran izvođač jedanaesterca.

13.17 – Penal za Koreju! Žale se arbitru fudbaleri Srbije, nisu ubeđeni da je bilo prekršaja, da je Vuković odgurnuo protivnika u kaznenom prostoru, ali je kineski sudija pokazao na belu tačku.

13.15 – GOOOL! Fenomenalna akcija Srbije, brz kontranapad, Milinković-Savić je odlično proigrao Ljajića, a fudbaler Torina zatresao mrežu.

13.13 – Kako se završilo prvo poluvreme, tako se nastavilo i u drugom. Inicijativa domaćina, ali bez prilika na obe strane.

13.02 – Izmena u timu Srbije, Dmitrović je u igri umesto Stojkovića.

12.45 – Kraj prvog dela igre.

12.44 – Evo šanse za Sona, lopta ubačena sa boka, Son ju je snalažljivo dotakao, ali je Stojković bio na pravom mestu.

12.40 – Srbija je potpuno kontrolisala igru u prvih pola sata. Međutim, Južna Koreja je uspela u finišu da nametne svoj tempo. Ima loptu u nogama, ima inicijativu. Ali baš kao i Srbija u prvih pola sata, bez konkretnog napada, bez dobro izgrađene akcije.

12.30 – Sada ozbiljna prilika na drugoj strani. Gužva u kaznenom prostoru Srbije, lopta je došla do Sona, fudbaler Totenhema šutirao pravo u Stojkovića. Korner za Koreju.

12.27 – Sjajna prilika za Srbiju. Slobodan udarac na ivici kaznenog prostora, Ljajić je odlično tukao, ali je golman Koreje još bolje reagovao i sačuvao mrežu.

12.20 – Odličan napad Srbije, kombinacija Prijovića i Milinković-Savića, fudbaler Lacija je snažno šutirao, tik pored stative.

12.05 – Prva prilika za Srbiju, Grujić je uhvatio volej, dobar udarac i dobar pokušaj, ali preko gola.

12.00 – Počeo je meč u Ulsanu.

11.15 – Poznat je i sastav Srbije: Stojković, Rukavina, Ivanović, Vuković, Obradović, Maksimović, Grujić, Živković, Milinković-Savić, Ljajić, Prijović.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво