Evri otkaz i suspenzija do juna 2018. godine zbog udaranja navijača

Francuski fudbaler Patris Evra suspendovan je sa svih klubskih evropskih utakmica do juna 2018. godine zbog udaranja navijača Olimpika iz Marselja, saopštila je Uefa. Takođe, Olimpik je nakon trajne suspenzije, odlučio da 36-godinjem defanzivcu uruči otkaz.

Evra je udario navijača svog tima nogom tokom zagrevanja pred meč Lige Evrope sa Guimarešom 2. novembra. 

Olimpik je prvobitno Evri dodelio neodređenu suspenziju, da bi mu potom dodelio otkaz.

Francuz je dodatno kažen sa deset hiljada evra, Olimpik sa 25, dok će Guimareš morati da plati pet hiljada evra.   

Uefina zabrana Patrisu Evri odnosi se na Ligu šampiona i Ligu Evrope, pa će Evra u potencijalnom budućem klubu moći da igra domaće prvenstvo.  

Evrin incident dosta podseća na onaj kada je njegov sunarodnik Erik Kantona nogom udario navijača, doduše, protivničkog kluba. 

Kantona je tada kažnjen sa devet meseci zabrane igranja u svim takmičenjima, kao i 120 sati društveno-korisnog rada.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 10. nov 2017, 22:15)
anonymous [neregistrovani]

@Cinizam

Prvo naucite gramatiku jer se rec Srbin pise velikim pocetnim slovom, a drugo ovo nije cinizam vec opravdana odluka zato sto sportista treba da se ponasa kao profesionalac u svakom trenutku. Provokacije su svakodnevna pojava, a nivo profesionalizma jednog sportiste ogleda se u njegovom ponasanju cak i kada je pred izazovom.

(petak, 10. nov 2017, 20:52)
anonymous [neregistrovani]

Cinizam

A gde je mesto navijacu, na tribini ili na terenu? Sigurno ga nije dzabe udario, sad je drugo pitanje jel je trebao posto je javna licnost, sportista. Niko ne govori sta je bila inicijalna kapisla tog sukoba. Da je srbin to uradio opet bi bilo bezbroj komentara na temu zavere i kako nas svi mrze.