Krstajić: Srećan sam i zadovoljan; Ivanović: Uživali smo

Iako je kao glavnokomandujući na klupi Srbije bio debitant Mladen Krstajić, vršilac dužnosti selektora Srbije – prvi meč i prva pobeda. Izjavio je da je srećan i zadovoljan, i da mu je drago zbog mladih igrača.

"Prvi utisak je da sam srećan i zadovoljan ovom pobedom. Želeo bih da čestitam igračima koji su posle dugog i napornog puta pružili dobru igru, mnogo istrčali. Pokušali smo da uradimo neke stvari i pored toga što je bilo malo vremena, ali zaista mogu da budem ponosan na igrače koji su ponovo pokazali da su zasluženo izborili plasman na Svetsko prvenstvo. Drago mi je i zbog mladih igrača koji su dobili šansu. I protiv Južne Koreje će isto imati minutažu, moći će da pokažu svoj kvalitet", istakao je trener Mladen Krstajić.

Naglasio je da reprezentacija ima karakter i kvalitet, da predstavlja budućnost našeg fudbala.

"Iskusni i oni manje iskusni igrači mogu zajedno i kada se spoje onda to može delovati jako dobro. Moram da kažem da uslovi nisu bili nimalo laki, ali momci su sve prevazišli, dobro istrčali i ispunili sve zahteve kako bi pobedili u ovoj utakmici. I mogu da budem ponosan na ono što su pokazali", rekao je Krstajić.

U dresu reprezentacije Srbije, 99. nastup je zabeležio kapiten Branislav Ivanović.

"Mislim da smo odigrali jako dobro utakmicu, bilo je mnogo dobrih detalja i mislim da smo uživali. Ono što je bitno jeste da su svi dobili šansu, da smo odigrali na dobrom nivou, osim u pojedinim trenucima kada smo delovali malo neorganizovano, ali to je možda i zbog toga što su oni tako delovali, bili neorganizovani, gubili su pozicije. Videlo se da ova ekipa poseduje potencijal. Odigrali smo maksimalno profesionalno i pored teških uslova na koje nismo navikli. Važno je da smo zabeležili pobedu i sada se okrećemo drugom meču na ovoj turneji", rekao je Branislav Ivanović.

broj komentara 3 pošalji komentar
(nedelja, 12. nov 2017, 12:53)
Jolović Zoran [neregistrovani]

FSS vode neodgovorni amateri !

Selektor fudbalske selekcije koji treba da vodi reprezentaciju na Svetskom prvenstvu- je pitanje budućnosti ove najpopularnije sporedne stvari u Srbiji .! Kakva odgovornost i kakav to ima značaj po budućnost fudbalskog sporta u Srbiji iluzorno je polemisati .. Ipak izbor selektora nameće potrebu da se izabere najbolje što tržište može da ponudi , uvažavajući i finansijski momenat . Nesporni su kriterijumi izbora : - uspešna fudbalska prošlost , potrebna trenerska licenca , dosadašnji trenerski rezultati , iskustvo u trenerskom pozivu ; jasna vizija reprezentativne budućnosti i fudbala u Srbiji ...Nadam se da kriterijum pobede u potpuno nevažnom prijateljskom meču , neće biti jedini kriterijum ..Srbija je ovo , sve je moguće i ništa nas od FSS ne može iznenaditi ..Ali iznenađuje ćutanje " Države" !? Pa ,kako bez konkursa izabrati najboljeg selektora ..!? Skora budućnost će dati odgovor !!

(petak, 10. nov 2017, 20:34)
anonymous [neregistrovani]

iIvanovic- Krstajic

Pa kod njih je pravo zadovoljstvo oni bi da ostanu i dalje na istim mestima pobegjena v je velesila u fudbalu pa i ako u prijeteljskoj utakmici bez znacaja .., Hvale sa svih strana idemo dalje dakle do svetskog prvestva u Rusiji a tamo mame sanse za pobedu iz naravno 3-i utakmice...

(petak, 10. nov 2017, 19:23)
DDanonymous [neregistrovani]

Treba forsirati mlade igrace

Krstajic dobro radi sto uvodi mlade igrace jer je ova "novozelandska" generacija dokazala da su veliki potencijal i samo je na selektoru da ih uigra i napravi od njih pravu ekipu.Mladi igraci vise grizu i imaju vise zelje za dokazivanjem nego oni stariji koji su pri kraju karijere i koji su puni para i vec dokazani igraci.
A,najbolja ekipa je ona u kojoj je ukomponovano i iskustvo i mladost.
Srecno momci..